Ruussaar: kas Kõlvarti asi jõuab üldse kohtuni?

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Ainar Ruussaar avaldas kahtlust, kas Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti otsus pöörduda kaitsepolitsei vastu kohtusse reaalselt kohtuistungini jõuabki.

«Mind tõesti huvitab, kas asi jõuab kohtuni või ühel hetkel ütleb Kõlvart, et «minu advokaadid leidsid, et siin pole kohtuasja materjali»,» rääkis Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Yana Toomi ja Mihhail Kõlvarti reaktsioon näitab, et neile on varba peale astutud,» leidis reformierakondlane Hannes Astok.

«Toom tegi kavalamalt, kirjutas ministrile kirja,» lisas Ruussaar.

«Reegel on, et operatiivinfot avalikkusse ei paisata, aga olid muidugi ajad, kui politsei ajakirjandusse andis küll omadel eesmärkidel operatiivinfot,» meenutas ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Kapo võtab endale huvitava rahva isa rolli: «meie anname rahvale teada ja rahvas ise tehku sellest nüüd õigeid otsuseid»,» leidis Hõbemägi.

Kaitsepolitsei tõi oma värskes aastaraamatus välja, et Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti aktiivses tegevuses venekeelsete gümnaasiumide säilimise nimel võib näha seoseid Venemaa kaasmaalaspoliitikaga. Kõlvart teatas seepeale neljapäeval oma otsusest kaevata kapo kohtusse, kuna tema hinnangul riivas tema mainimine eelmisel nädalal tutvustatud aastaraamatus tema inimõigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles