Ekspert: karu võis linna sattuda rumalusest või nälja tõttu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses karujahiga piirati Pirita ja Lasnamäe piiril sisse suur maa-ala.
Seoses karujahiga piirati Pirita ja Lasnamäe piiril sisse suur maa-ala. Foto: Andres Haabu

Täna Tallinna ära eksinud karu oli ilmselt aastane või kaheaastane loom, kes on emast eraldunud, arvas ulukiuurija Peep Männil.

«Karude noorusiga on pikem kui teistel loomadel ja nad ei ole veel territoriaalsed loomad, kindlasti ei ole ta nii ohtlik kui täiskasvanud karu, aga muidugi, kui talle väga lähedale minna, siis ta võib inimesele ka viga teha,» rääkis Männil «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Tema hinnangul võis karu linna tulla nooruse rumalusest ja ka nälja tõttu.

Pirita ja Lasnamäe kandis patseerinud mesikäpp sörkis muuhulgas mööda ka Hispaania ja Ameerika Ühendriikide saadiku elamust ja jõudis perekond Veskimägide maja taha, Heli Veskimägi jaoks oli kohtumine oma lemmikloomaga ehmatus, aga pigem head sorti ehmatus.

«Ma pesin hommikul nõusid ja mees oli läinud jalgrattagas sõitma, värav oli kergelt irvakil ja kuna puud ei ole veel lehes, on väga hea nähtavus, äkki väike tüdruk ütleb, et ema, vaata suur must koer on aia taga, vaatame, see on suur pruun karu, jooksime õue, fotokas oli küll kaaasas, aga pilti ei õnnestunud teha, sest käsi värises ja ta liikus päris kiiresti, sellise mõnusa sörgiga,» meenutas Veskimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles