Tallinna Sadam ei anna kruiisituristide raha linnale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev.
Kruiisilaev. Foto: Priit Simson

Tallinna Sadam saatis Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele vastuse, et ei toeta linnapea ettepanekut anda pool kruiisituristidelt kasseeritavast rahast linnale.

Savisaar saatis märtsis Tallinna Sadama juhatuse esimehele Ain Kaljurannale kirja, milles soovis sadamaga koostööd teha ning 50 protsenti kruiisituristidelt võetavast tasust linnale.

Oma soovi põhjendas linnapea asjaoluga, et linn paigaldab igal suvel märkimisväärse arvu ajutisi tualette, suunab täiendavat raha heakorratöödele, viitadele ja kaartidele ning tõhustab info jagamist.
Vastukirjas nõustub Tallinna Sadam sellega, et üha suurenev kruiisituristide hulk toob kaasa vajaduse parema koostöö järele, tagamaks turistidele meeldejääv elamus Tallinna külastamisel.

«Turism on ja jääb Tallinna üheks oluliseks sissetulekuallikaks ning ratsionaalne ja läbimõeldud koostöö kõikide osapoolte vahel annab lõpuks kindlasti parema ja efektiivsema tulemuse kõigi jaoks,» seisab kirjas.

Tallinna Sadam möönab oma kirjas, et on teinud ja teeb ka edaspidi olulisi kulutusi kruiisilaevade ja -reisijate teenindamiseks vajaliku taristu loomiseks, haldamiseks ja hooldamiseks.

«See kõik on nõudnud meilt märkimisväärseid väljaminekuid. Samas ei võimalda Läänemere kruiisiturul valitsev tihe konkurents sadamal kruiisireisijatele kehtestatavaid tasusid tänaselt tasemelt tõsta,» kirjutas Kaljurand vastuses. 

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul on siiski oluline jätkata linna ja Tallinna Sadama vahel koostööläbirääkimisi, et jõuda konkreetse kavani, kus fikseeritaks projektipõhiselt mõlemapoolsed tegevused ja kulutused järgnevateks aastateks, mis tagaksid kruiisituristidele meeldejääva reisielamuse Tallinnast.

«Kui Tallinna Sadam kogub igalt reisijalt tasu, peaks sellest vähemalt osa minema sihtkoha arendamisse, mitte ainult sadama taristusse,» sõnas Teniste. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles