Lahked toitjad hukutasid Kadrioru luige

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru Luigetiigil ujub sel kevadel vaid üks luik, sest tema kaaslase elutee jõudis lõpule.

Kadrioru Pargi direktori Ain Järve sõnul näitas lahkamine, et luige seedeelundkond oli peaaegu täielikult hävinenud. «See tähendab seda, et peame järjekordselt esitama tungiva palve luike mitte toita. Sest me lihtsalt hävitame oma headusega linnu elu,» lausus Järve.

Ta lisas, et Kadrioru pargi töötajad annavad luigele iga päev talle sobivat toitu ning inimestel palutakse teda mitte toita.

Praegu üksikuna tiigil elutsev luik võib siiski endale veel kaaslase saada. Loomaaia inimesed olevat öelnud, et võibolla õnnestub luigele Poolast uus paariline tuua.

Tallinna loomaaia zoo-abidirektor Vladimir Fainštein ütles Postimehele, et luik suri juba eelmise aasta oktoobris, kui ta Kadrioru Luigetiigilt loomaaeda tagasi toodi. Linnul olid olnud tõsised maksakahjustused, mis olid tõenäoliselt tingitud valest toitmisest inimeste poolt.

Fainšteini sõnul on ka loomaaias lindude toitmisega probleeme olnud - inimesed on kodust isegi suitsuvorsti toonud ja seda lindudele visanud.

Fainštein tegeleb praegu sellega, et Kadrioru luigele paariline leida. Tõenäoliselt tal see ka õnnestub. Tallinna loomaaias kühmnokkluiki praegu ei ole, nii et tuleb kuskilt mujalt tuua. Ta lisas, et tavaliselt on seda liiki luiki Tallinnasse ikka toodud, kuid sel talvel mitte. Loomaaia tiikidel ujuvad põhiliselt tundraluiged ja laululuiged.

Millal Kadrioru luik endale paarilise saab, ei osanud Fainštein veel öelda. Kuid aeg-ajalt käivad loomaaia töötajad ikka Euroopas loomade järel ning kui midagi leitakse, siis tuuakse uus kühmnokkluik kohale. Fainštein on küsinud Tšehhist ning seal praegu otsitakse sobivat isendit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles