Lasnamäelased tahavad tühermaad prügist vabaks teha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikoristus Lasnamäel.
Prügikoristus Lasnamäel. Foto: Peeter Langovits

Lasnamäe linnaosa läheb 5. mail oma kanti prügist puhastama loosungi all «Teeme tühermaad korda».

Paljud Lasnamäe tühermaad kuuluvad riigile ja kohalikul omavalitsusel ei ole õigust seda maad kasutada, aga samas ei kanna linn ka vastutust nende kinnistute eest, kirjutas ajaleht Den za Dnjom. Samas on vastutustundetud inimesed niisugustesse kohtadesse vedanud igasugust prügi.

Näiteks on Tondiraba tühermaa paksult igasugust sodi täis ning prügi sigineb sinna aina juurde. Inimesed, kes jalutavad Tondirabas oma koertega, satuvad peaaegu alati purukslöödud pudelitele ja olmejäätmetele, aga seal võib kohata ka väljavisatud diivaneid ja katkiseid tugitoole, mis tõenäoliselt on autodega kohale toodud.

Kuna riik ega linn ei kiirusta Lasnamäe tühermaid ja metsaaluseid prügist koristama, siis sõltubki nende alade korrastamine vabatahtlike tegevusest.

Ettevõtmise «Teeme ära» koordinaator Tatjana Lavrova mainis, et kahjusks ei ole Tondiraba veel nende punktide hulgas, kus 5. mail koristustöid tegema hakatakse.

Siiski on Lasnamäel juba paika pandud viis ühist ettevõtmist, et koristada linnaosa erinevaid paiku sinna kogunenud prügist.

«Kohalik omavalitsus ei ole suuteline jälgima linna iga nurga puhtuse järele,» ütles Lavrova. «Aga iga inimene on suuteline näitama üles initsiatiivi ja korraldama liikumise «Teeme ära» abiga koristustöid seal, kus seda kõige rohkem vaja läheb, ka Lasnamäel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles