Tallinna Teletornist päästeti sada inimest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul oli teletornis päästeõppus, mille eesmärk oli tõsta tegutsemisvalmidust tuleõnnetuse korral.


«Läbi mängitakse stsenaarium, kus häirekeskusesse saabunud hädaabi kutse järgi on teletorni 22. korruse restoranis puhkenud tulekahju. Korrus on täitunud suitsuga, neli inimest on saanud kannatada ning torni töötajad on alustanud inimeste evakueerimist,» selgitas Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu enne õppue algust. «Kuna teletorn on väga eriline hoone, siis on ilmtingimata vajalik, et meie töötajad näeksid reaalselt, milline on nende osa päästetöödel. teletorni personal peab oskama selliste juhtumite korral kiiresti ning õigesti reageerida.»

Põhja päästekeskuse poolt õppuse korraldaja Andres Mumma sõnul on tulekahju korral teletornis eesmärk võimalikult kiiresti päästemeeskonnad üles toimetada ning tornis olevad inimesed võimalikult ruttu alla tuua. «Kõige keerulisem ongi logistika korraldamine, päästjate ja päästevahendite viimine kõrgetele korrustele. Logistika struktuur tuleb luua minutitega,» lausus Mumma.

«Kui tavahoonetes käib inimeste evakuatsioon trepikodade kaudu ning seda korraldab hoone valdaja, siis teletornis toimetatakse inimesed esmalt turvaruumi ning sealt asuvad päästjad neid liftidega alla tooma. Turvaruum mahutab sada inimest ning see seab ka piirangu korraga teletornis viibivate inimeste hulgale. Teletorni kõrgematele korrustele ei lubata korraga rohkem kui sada inimest.»

Teletorni personal saab õppuse raames harjutada tegevusi tulekahju korral, pääste pool aga kontrollib, kas eelnevalt läbi mõeldud tegutsemisstandardid reaalselt toimivad ning millises osas on neid vaja korrigeerida.

Tallinna Teletorn on Eesti kõrgeim ehitis – torni kõrgus on 314 meetrit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles