Selgusid Jaan Poska ja Johan Pitka stipendiumi saajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska mälestusmärgi avamine.
Jaan Poska mälestusmärgi avamine. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavalitsus kinnitas tänasel istungil kümme Jaan Poska stipendiumi stipendiaati Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) üliõpilaste hulgast, keda linn finantseerib 12 800 euro ulatuses ning kümme Tallinna linna Johan Pitka stipendiumi stipendiaati Eesti Mereakadeemia üliõpilaste ja Eesti Mereakadeemia merekooli õpilaste seast, keda linn finantseerib 6 400 euro ulatuses.

Jaan Poska stipendiumi saavad Karmen Kütt, Simo Ilomets, Toomas Vaimann, Jaan Niitsoo, Liie Lumiste, Juhan Aguraiuja, Kristjan Maruste, Talvi Pihl, Mari-Ann Piht ja Merli Reidolf.

TTÜ on kehtestanud kooskõlastatult Tallinna linnavalitsusega Jaan Poska stipendiumi statuudi, mille kohaselt makstakse stipendiumi kümnele üliõpilasele, kes alaliselt elavad Tallinnas. Stipendiumi määramisel arvestatakse tudengite ühiskondlikku aktiivsust ja silmapaistvat tegevust linna hüvanguks; akadeemilist edukust; üliõpilaste uurimistöö (bakalaureuse-, magistri-, aine- vms uurimistöö) valmimist koostöös ettevõtete ja/või Tallinna ametiasutustega ning uurimistöö tulemuste rakenduslikku väärtust linna jaoks. 

Johan Pitka stipendiumi stipendiaatideks kinnitati Maksim Andrejev, Robert Murga, Tanel Reinola, Maris Jõgisoo, Taras Josiptšuk, Jura Kopa, Oleg Jakovlev, Kalev Leigri, Dmitri Tolokonnikov, Olar Songi.

Stipendium määratakse üks kord aastas kuni kümnele Eesti Mereakadeemia üliõpilasele ja Eesti Mereakadeemia merekooli õpilasele, kes on täiskoormusega õppiv rakenduskõrgharidusõppe üliõpilane. Stipendiumi saaja peab olema õppe- või teadustöös edukas ning ühiskondlikult aktiivne ning tema jooksva õppeaasta kevad- ja sügissemestri kaalutud keskmine hinne peab olema vähemalt 4,0. Tudengi uurimistöö peab olema seotud Tallinna merendusalase, ökoloogilise, sotsiaalse või kultuuri- ja hariduskeskkonna arendamisega. Stipendiumi saaja võib olla ka täiskoormusega õppiv Eesti Mereakadeemia merekooli õpilane, kelle jooksva õppeaasta kevad- ja sügissemestri kaalutud keskmine hinne on vähemalt 4,2 ning kes on ühiskondlikult aktiivne.

Stipendiumid antakse pidulikult üle Tallinna päeval, 15. mail.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles