Internetis hääletanud tallinlased on linnaosade kaotamise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna haldusreformi teemalise rahvaküsitluse koduleht
Tallinna haldusreformi teemalise rahvaküsitluse koduleht Foto: Internet

Täna alanud Tallinna haldusreformi teemalises rahvaküsitluses on mõne tunni jooksul internetis oma hääle andnud juba üle 2600 inimese, neist enamik on selle algatuse vastu. Samas on Reformierakonna algatatud allkirjade kogumisel andnud linnaosade säilimisele toetuse üle 10 000 inimese.

Tänasest kolmapäevani internetis toimuv rahvaküsitlus Tallinna haldusreformi teemal oli keskpäevaks oma arvamust avaldanud üle 2600 linlase, kellest kolmveerand oli nii linnaosade kaotamise kui lähivaldadega liitumisläbirääkimiste alustamise vastu.

76 protsenti vastajatest oli haldusreformi alustamise ning 75 protsenti liitumisläbirääkimiste alustamise vastu.

Samal ajal kogub üha populaarsust eelmisel nädalal Reformierakonna algatatud kampaania Tallinna linnaosade säilitamiseks, mille raames on oma toetusallkirja andnud üle 10 tuhande tallinlase, teatas erakond.

«Linnaosad on erinevad ja seetõttu ei saa Pirita probleemidele läheneda samamoodi nagu Lasnamäe omadele. Pärast linnaosade kaotamist kaob kindlus, et just Sinu linnaosas elav ja sealseid probleeme tundev inimene linnajuhtide hulka jõuab,» ütles Tallinna volikogu reformierakondlaste juht Remo Holsmer.

«Linnavalitsuse korraldatud pseudoküsitlus on täielik huumor - linnaosade kaotamine on peidetud häguse haldusreformi algatamise taha ning lisaks sellele on küsitluse läbiviimine vastuolus linna õigusaktidega,» lausus Holsmer. «Samaaegselt hämatakse ja rikutakse õigusakte - see on uus tase Tallinna linnajuhtimises,» lisas ta.

Opositsioonierakonnad algatasid eelmisel neljapäeval volikogus eelnõu, millega viidaks küsitlus läbi vastavalt linnaelanike küsitlemise korrale ning inimeste käest küsitaks küsimus: „Kas toetate oma linnaosade säilimist?». Volikogu esimees Toomas Vitsut aga keeldus eelnõu selle nädalasele volikogu istungile panemast. «Eesmärgi saavutamise nimel ei kohku volikogu esimees rikkuma seadusi ega õigusakte,» taunis Holsmer.

Toetushääled plaanib erakond üle anda sel neljapäeval linnavolikogu istungil, kui tuleb taaskord arutlusele linnaosade likvideerimise eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles