Järgmisel nädalal tuleb Kõlvarti-vastane pikett

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Peeter Langovits

Urmas Vaabel korraldab järgmisel esmaspäeval Tallinna linnavalitsuse ees piketi, millega protesteerib abilinnapea Mihhail Kõlvarti väidetava Eesti-vastase tegevuse vastu.


Pikett on registreeritud esmaspäeval, 7. mail kella 16-18 linnavalitsuse hoone ees Vabaduse väljakul, teatas Sõltumatu Infokeskus. «Olen saanud Mihhail Kõlvartilt kirja, et ta võtab mind vastu Tallinna linnavalitsuses 7. mail kell 17. Järelikult oleks hea, kui toetaksite mind minu sõnumi «Lõpetagu Eesti-vastane tegevus» edasiviimises Mihhail Kõlvartile. Siis ta näeb, et ma ei ole üksi oma nõudmistega,» märkis Vaabel, kelle sõnul takistab Mihhail Kõlvart oma tegevusega vene koolides üleminekut vene õppekeelelt eesti õppekeelele.

Ta lisas, et ootab piketile palju rahvast, kes näitaksid oma eitavat suhtumist Kõlvarti Eesti-vastasele tegevusele.

Kõlvart ütles portaalile DzD.ee, et kõik piketi korraldaja süüdistused on alusetud. «On arusaamatu, mis venestamisest saab meie riigis rääkida. Eesti-vastasest tegevusest rääkides tuleks aga viidata seadustele. Mina seisan inimeste põhiseadusliku õiguse eest saada haridust oma emakeeles – see on kirjas Eesti põhiseaduses,» ütles Kõlvart.

Abilinnapea sõnul on igal inimesel õigus korraldada seaduslikke pikette ühel või teisel põhjusel, aga isegi kui kõnealusele piketile peaks tulema palju rahvast, ei sunni see teda oma seisukohti muutma. «Ma olen oma seisukohtadest viimasel ajal palju rääkinud ja ma ei kavatse neid muuta,» kinnitas Kõlvart.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles