Ansip ei leidnud aega kultuuripealinna komisjoni juhiga kohtumiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnajuhid kohtusid täna Euroopa kultuuripealinna valikukomisjoni eesistuja Robert Scottiga, kes lootis, et Tallinnast saab igati vääriline kultuuripealinn hoolimata sellest, et riik praegu projekti ei toeta.

Scott avaldas lootust, et vaatamata praegusele raskele majanduslikule ajale paneb kultuuripealinna projektile oma õla alla ka Eesti riik. Scott tõdes, et nii mõneski uues Euroopa Liidu riigis ei tee keskvalitsus linnaga koostööd ja seetõttu on kultuuripealinna projektid ebaõnnestunud, teatas Raepress.

«See ei olnud kindlasti juhuslik, et peaminister Ansipil ei olnud aega minuga kohtumiseks. Kuid ma loodan, et see ei saa saatuslikuks Tallinna edule 2011. aastal. Ma oleksin tahtnud peaministrile öelda, et rasketel aegadel ei tohi kultuuri pealt kokku hoida. Seda enam, et Eesti rahvas on näidanud, et rasketel aegadel saadakse kultuurist ja isetegemisest tuge,» ütles Scott.

Linnapea Edgar Savisaar tutvustas Robert Scottile SA Tallinn 2011 tegemisi ning käimasolevaid projekte. Scott kiitis Tallinna seniseid ettevalmistustöid ning ütles, et nähes, mis siin tänaseks on tehtud, on ta kindel, et 2011. aastal saab Tallinnast igati vääriline kultuuripealinn.

Scott viibib homseni Tallinnas, et tutvuda 2011. aasta Euroopa kultuuripealinna ettevalmistustöödega. Eile kohtus Scott SA Tallinn 2011 juhataja Mikko Fritzega ning homme vestleb ta Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvesega.

Euroopa Komisjon määras Scotti Euroopa kultuuripealinnu valiva komisjoni eesistujaks. Scott oli eelmisel aastal ka Euroopa kultuuripealinna tiitlit kandnud Liverpooli kandideerimise eestvedaja ja nõustaja. Samuti nõustas Scott Tallinna linna kultuuripealinnaks kandideerimise alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles