Linnarahvas ei toeta Savisaare haldusreformi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna haldusreformi teemalise rahvaküsitluse koduleht
Tallinna haldusreformi teemalise rahvaküsitluse koduleht Foto: Internet

Eile alanud Tallinna haldusreformi teemalisel rahvaküsitlusel on internetis oma hääle andnud üle 17 000 inimese, neist umbes kolmveerand on selle algatuse vastu.

Õhtul kella kuueks olid internetis Tallinna kavandatava haldusreformi kohta oma sõna öelnud 17 148 inimest. Haldusreformi pooldajate protsent on internetis vastanute seas päeva jooksul kasvanud.

Kui hommikul oli linnaosade kaotamise poolt 27 protsenti vastanutest, siis õhtuks oli pooldajaid juba 33 protsenti. Tallinna naabervaldadega liitumise algatamise pooldajate hulk oli hommikuselt 28 protsendilt tõusnud 34 protsendile.

Reformierakonna poolt organiseeritud alternatiivsel rahvahääletusel oli praeguse seisuga telefoni või interneti vahendusel Tallinna linnaosade kaitseks oma hääle andnud 9092 inimest. Eile hilisõhtuks oli linnaosade kaitseks tänaval kogutud 3128 allkirja.

Ilmselt nigelate hääletustulemuste tõttu paiskas linnavalitsuse pressiteenistus täna ennelõunal ajakirjandusse linnapea Edgar Savisaare pöördumise linnaelanike poole, milles ta kutsub inimesi üles Keskerakonna kavandatud haldusreformi poolt hääletama.
«Tallinn ei pea olukorraga lihtsalt leppima ja alla andma. Tallinnas tuleb ka raskel ajal hoida teed ja tänavad korras, kindlustada elanike turvalisus, toetada lastega peresid, eakaid ja noori. Kui olete meiega nõus, siis toetage kindlasti Tallinnas algatatud haldusreformi, mille eesmärk on muuta Tallinna valitsemine vähem kulukaks, et saada lisaraha, mille eest aidata inimesi, kes on kaotanud töö ning hoida linn korras,» kutsub linnapea linnaelanikke üles.

Üleskutse lõpeb terve rea hüüdlausetega: «Iga haldusreformi ja liitumisläbirääkimiste poolt antud hääl sillutab teed parema Tallinna kujundamiseks. Kaitseme linna asumeid! Kaitseme tallinlasi! Toetame haldusreformi, mis muudab Tallinna tugevamaks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles