Rotary klubi premeerib parimaid politseinikke

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerajuht Valur Pajumäe ja teenistuskoer Dixon
Koerajuht Valur Pajumäe ja teenistuskoer Dixon Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna, 10. mail annab Tallinna Rotary klubi üle oma iga-aastased preemiad parimatele noortele politseinikele ning parimale koerajuhile ja tema teenistuskoerale.

Parima noore korrakaitsepolitseiametniku preemia saab sel aastal Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo Lõuna politseijaoskonna patrullpolitseinik Hendri Lilbok, kes on saavutanud silmapaistvaid tulemusi kurjategijate kinnipidamisel «kuumadel jälgedel».

Konstaabel Hendri Lilbok on avastanud patrullitöö käigus mitmel korral suures koguses narkootilisi aineid ning on korduvalt pidanud iseseisvalt kinni kurjategijaid ka töövälisel ajal.

Korrakaitsepolitsei töö kõrvalt osaleb Lilbok aktiivselt kriminaalpolitsei poolt läbi viidavates operatsioonides.

Näiteks on ta aidanud lahendada kriminaalpolitseil mitmeid sõidukivarguse juhtumeid. 

Parima noore piirivalvuri preemia pälvib Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo Mehikoorma kordoni piirivalvur Martin Torim.

Piirivalvevanemkonstaabel Martin Torim on osalenud neljal korral ELi piirivalveagentuuri FRONTEX välismissioonil ja kuulub Euroopa piirivalve kiirreageerimisüksusesse RABBIT.

Hetkel viibib ta missioonil Kreekas Eesti kontingendi vanemana.

Torim on tunnustatud pinnaltpäästja ja koolitab selles vallas teisigi. Möödunud aasta suvel märkas Torim teenistuses olles vaatluskaameras kaldalt eemale ujuvat alaealist tüdrukut, kes sattus uppumisohtu. Torim toimetas uppuja kaldale ja päästis tüdruku elu.

Parima noore kriminaalpolitseiametniku preemia saab Lääne prefektuuri kriminaalbüroo narkokuritegude talituse vanemuurijat Raili Pärna.

Vaneminspektor Raili Pärn on heade töötulemustega kriminaaluurija, kes on menetlenud paljusid narkokuritegusid. 

2011. aasta aprillis menetles Pärn kriminaalasja, milles tabati juba mõnda aega politsei huviorbiidis olnud narkootikumide müügiga tegelenud inimesed ja 2078 grammi narkootilist ainet efedrooni, mille hind olnuks tänaval arvestuslikult 60 000 eurot.

Tabatud narkootilise aine kogus oli Lääne prefektuuri piirkonnas viimase kahe aasta suurim.

Parima noore migratsiooniametniku preemia osaliseks saab kodakondsus- ja migratsiooniosakonna staatuse määratlemise büroo välismaalastetalituse peaspetsialist Marit Abram, kelle tööülesandeks on elamislubade andmisest keeldumise ning kehtetuks tunnistamise otsustamine.

Abramit tunnustavad kolleegid kui heade juriidiliste teadmiste ja tugeva argumenteerimisvõimega spetsialisti.

Parima koerajuhi ja teenistuskoera preemia saavad Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalve talituse künoloogiateenistuse koerajuht Valur Pajumäe ja teenistuskoer Golttvizen Hof Dixon, kes töötavad koos alates 2005. aastast.

Saksa lambakoer Dixon on patrullkoer, kelle erialaks on jäljeajamine ja kurjategijate kinnipidamine.

Ülemkonstaabel Valur Pajumäe ja Dixon on osalenud arvukatel politseioperatsioonidel, kurjategijate kinnipidamistel ning massi- ja ennetusüritustel.

Möödunud aastal kaitseministeeriumis toimunud tulistamise situatsioonis töötasid Pajumäe ja Dixon külg külje kõrval kurjategijaga tulevahetust pidanud politsei eriüksusega.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüdil on heameel, et tähelepanu meie ametnikele on saanud traditsiooniks.

«See tähelepanu ja tunnustus meie parimatele töötajatele on kindlasti motiveeriv,» sõnas Küüt.

Tallinna Rotary klubi tunnustab preemiatega parimad politseinikke alates 2001. aastast. Preemiate eesmärgiks on väärtustada ja tunnustada Eesti politsei tööd kuritegevuse vastases võitluses. Alates 2001. aastast on tunnustanud kokku 40 politseinikku ja 12 teenistuskoera.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles