Laupäeval kappavad Tallinnas ratsahobused

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobune.
Hobune. Foto: SCANPIX

Laupäeval tähistab Eesti Ratsaspordi Liit oma asutamise 90. juubeliaastat suure ratsahobuste paraadiga, mistõttu palutakse autojuhtidel olla tähelepanelikum.

Paaraad alustab oma teekonda laupäeval kell 12 ja liigub marsruudil Veskimetsa Ratsakeskusest mööda Paldiski maanteed kuni Toompuiestee ristmikuni. Sealt pööratakse vasakule Toompuiesteele, kust liigutakse edasi Rannamäe teele, Mere puiesteele, Viru väljakule ning sealt edasi Pärnu maanteele.

Pärnu maanteelt pööratakse paremale Vabaduse väljakule ning liigutakse edasi Kaarli puiesteele, kus tehakse pööre paremale Toompea tänavale ning siis tehakse pööre vasakule Falgi teele ning üle Toompuiestee suundutakse otse tagasi Paldiski maanteele.

Politseiga kooskõlastuse alusel suletakse umbes viieks minutiks Paldiski maantee ühesuunalise osa üks sõidurada Toompuiestee ristmikust kuni Telliskivi tänava ristmikuni.

Kogu kolonni pikkuseks on umbes 200 meetrit ja kolonni ees ja taga liiguvad saateautod. Kolonni peas, hoburakendil asub puhkpilliorkester. Kogu paraadi liikumise teekonna pikkuseks kujuneb umbes 12,5 km.

Kuna tavaliiklust ei suleta, siis palume autojuhtidel ja ka pealtvaatajatel hobuseid põhjuseta mitte ehmatada. Juhtidel palume vähendada kolonnist möödumisel veidi sõidukiirust ning kindlasti mitte anda signaali. Ratsaspordi liit palub mõistvat suhtumist ja loodab kõigi rõõmsale meelele.

Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri Siim Nõmmoja sõnul on paraadi näol tegemist ajaloolise ettevõtmisega, sest nii suurt hulka hobuseid pole viimaste aastate jooksul korraga Tallinna tänavatel nähtud.

«Ootame ratsanikke ja hobuseid kõikjalt üle Eesti. Lisaks üksikratsanikele saab paraadil näha ka hoburakendeid. Ootame kõiki huvilisi paraadi vaatama ning sellele kaasa elama,» ütles Nõmmoja.

Käesoleval aastal möödub 90 aastat Eesti Ratsaspordi Liidu eelkäija, Hobuseasjanduse ja –Arendamise Armastajate Ühingu registreerimispäevast. Ratsaliit tähistab juubeliaastat ratsa -ja rakendihobuste piduliku paraadiga Tallinnas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles