Tallinna läänesuunalistele elektrirongidele täna loota ei tasu

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrirong.
Elektrirong. Foto: Albert Truuväärt/Õhtuleht

Elektriraudtee teatas, et seoses Eesti Raudtee ootamatu käsuga sõidavad täna kõik läänesuuna rongid vaba graafiku alusel.

«See tähendab, et rongid sõidavad plaani järgi, mille Eesti Raudtee täna on koostanud,» ütles Elektriraudtee kommunikatsioonijuht Norbert Kaareste.

Raudteed remontiv ettevõte teatas operaatoritele lihtsalt liiga hilja. Kui mõni päev tagasi anti muud suunised sõiduplaani koostamiseks, siis eile õhtul anti ettevõttele telefonitsi teada, et plaanis tulevad muutused ja uus graafik edastati alles täna hommikul, rääkis ta. «Meile on antud väga tehniline niidistik, kahjuks reisijaid me selle järgi täna enam teavitada ei jõua. Reisijale kõige lihtsam on võtta arvesse, et see on vaba graafik,» sõnas Kaareste.

«See on esmakordne juhtum ka meile, et samal päeval muutunud plaanist teavitatakse,» oli ta nõutu.

Kaareste soovitas reisijatel, kellel olulised sõidud ja aja peale minek, kasutada võimalusel pigem mõnda muud transpordivahendit.

Remondiks on täna kella 10-20 ajal suletud Pääsküla-Keila teelõik, mistõttu seal ei sõida selles vahemikus mitte ükski läänesuuna rong.

«Meil on Pääskülas bussid vastas põhiplaanilistel rongidel, aga kuna nüüd Eesti Raudtee muutis ka Pääsküla-Tallinn lõigu plaani, siis… eks need bussid ootavad, kuni rong saabub, et viia inimesed edasi.»

Remondi tõttu jääb mitu rongi ka käigust ära. Näiteks ei sõida täna üldse Keila kiirrongid.

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuhi Urmas Glase sõnul rongid täna nihkes umbes veerand tunni võrra.

Glase rõhutas, et kogu remonti tehakse ju Elektriraudtee pärast: «Selleks, et saaks uued rongid kasutusele võtta ja tulevikus oleks reisijatel liiklus mugavam ja turvalisem.»

Probleem Balti jaama väljasõidul, kus hanke teostaja ei suutnud oma tööd  etteantud aja raames ära teha. «Seetõttu ei saanud me sellele järgnevaid töid õigeaegselt lõpetada ning nüüd peame ootama õhtuni, kui reisirongid enam ei sõida, et tegemata jäänud tööd öösel ära teha,» ütles Glase. «See oli erakorraline juhtum, paraku niisuguseid asju tuleb ette. Homme hommikuks on probleemid lahendatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles