Nõmme uut lasteaeda ehitatakse juba ümber

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lauliku lasteaed
Tallinna Lauliku lasteaed Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna üks uuemaid lasteaedu, 2005. aastal avatud Lauliku lasteaed hakkab sel suvel juba ümberehitusi tegema, et avada sügisest veel üks aiarühm.

Ligi 78-ruutmeetrisest spordisaalist ehitatakse ümber lasteaia rühmaruum, majandusjuhataja kabinetist aga saab garderoob ning nende vahel olevast tualetist ja õpetajate puhkeruumist saab suur WC. Ümberehitustöid tehakse suvise kollektiivpuhkuse ajal ja praegusele kuuele lasteaiarühmale lisaks kavatsetakse seitsmes rühm avada sel sügisel.

Lasteaia direktori Margit Hiiet ütles, et spordisaal ei seisa praegugi jõude. «Kindlasti polnud küsimus selles, et me saali kasutada poleks osanud. Ehitatakse selleks, et saaks rohkem lasteaiakohti, sest järjekord on ikka väga pikk.» Lauliku lasteaeda soovib praegu pääseda 477 last, kellest küll osa on veel õige pisikesed ega soovi kohta saada kohe.

Hiiet lubas uue rühma sügisel moodustada vastavalt sellele, kes sel ajal järjekorras kõige ees on. «Praegu on eespool mõned 4-aastased ja enamik 3-aastaseid. Mulle praegu tundub, et tuleb tõesti tavaline aiarühm, 20 last,» sõnas ta.

Praegu Lauliku lasteaias käivate laste vanemaid pani selline plaan aga muretsema, ega ühe ruumi kadumise tõttu laste siseruumides sportimise ja tegutsemise võimalused ahene. Hiiet kinnitas, et seda muret pole: «Teisel korrusel on meil suur saal. Lisaks on meil kunstiklass, kus saab ka läbi viia mitte nii suurt liikumist nõudvaid tegevusi, hääleseadeid või muusikalisi tegevusi. Korraldame lihtsalt oma päevakava ümber, selleks ei peagi alati olema 100-ruutmeetrine saal. Kindlasti lapsed ei kannata,» kinnitas ta.

Direktor sai lapsevanemate murest aru. «Loomulikult tekib küsimusi, alguses on iga uus asi ehmatav, eriti kui ei tea täpselt, mil määral see teiste laste aias käimist mõjutab.»

Rühma ehitust rahastab linn haridusameti kaudu kui uue rühma tellija ja ümberehituse mõtte algataja. «Eks ettepanek tuleb ikka sellelt, kes lasteaiakohti loob ehk linnalt,» tõdes Hiiet, ent kiirustas lisama: «Selles osas meie oleme koostöövalmid. Meie soov on, et meie piirkonna lapsevanemad saaksid lapsed lasteaeda panna.»

Õues tema kinnitusel mänguruumi nappida ei tohiks – seal on 5660 ruutmeetrit pinda. Samas kui praegu on õuealal igale rühmale oma katusealune ja mänguväljak, siis uue rühma jaoks sellise ehitamiseks andis haridusamet küll loa, ent raha selleks tuleb lasteaial endal otsida.

Lisaks pakkus hoolekogu välja, et teisel korrusel asuvate, suures osas kasutamata kabinettide asemele võiks lastele ehitada uue spordisaali, sest muidu halvenevad laste tubased sportimisvõimalused. «Meil on kabinette natuke rohkem kui inimesi, kes nendes töötaksid. Tehti jah ettepanek õpetajate tuba ja muusika-liikumisõpetaja kabinet ühendada, et saaks pisikese armsa spordisaali. Aga eks me nüüd otsime rahalisi võimalusi, kuidas seda ehitada.»

Teisalt võtsid lapsevanemad positiivselt uudist, et uue rühma avamisega kaasneb lasteaiale rohkem pearaha ehk raha muude tegevuste korraldamiseks. «Lauliku lasteaed on väga ilus uus lasteaed, aga selle hooldamine ja korrashoid on päris kallis,» nõustus Hiiet.

Haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaare sõnul läheb ehitus maksma umbes 22 000 eurot, sellele lisandub mööbli hind, mida praegu veel ei teata. Rahastamine toimub haridusameti investeeringu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles