Tallinna lisandub 18 uut lasteaiarühma

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Elmo Riig

Haridusameti andmetel on sel aastal kavas üle Tallinna avada kokku 18 uut rühma, millega lisandub kokku 344 sõime- ja lasteaiakohta.

Juba aasta alguses avati kaks uut sõimerühma Mustamäel Sõbrakese Lasteaias. Veel 16 uue rühma loomiseks kulub linnal tänavu kokku 850 000 eurot.

«Peamiselt avatakse uued rühmad lasteaedade endistel rendipindadel,» ütles haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar. «Mõnes lasteaias ehitatakse ümber ka seni muus kasutuses olnud ruum.» Nii näiteks ehitatakse Nõmme uues, seitse aastat tagasi avatud Lauliku lasteaias spordisaalina kasutatud ruum ümber rühmaruumiks, selle ehitusele kulub 22 000 eurot.

«Uued rühmad on kavas avada järgmiselt: Mustamäel 5 rühma, Lasnamäel 3 rühma, Põhja-Tallinnas 4 rühma, Nõmmel 2 rühma, Haaberstis 2 rühma,» sõnas haridusameti pressiesindaja Leini Jürisaar.

Lisaks nendele renoveeritakse Tallinna Lasteaias Vikerkaar siiani rendipinnana kasutusel olnud majatiib ning aasta lõpuks tehakse sinna veel kuus uut rühma ning koha saab 126 mudilast.

Rühmade moodustamine algas

Kui palju lapsi on praegu lasteaia järjekorras, pole Jürisaare sõnul võimalik öelda, sest just 1. maist algas uute rühmade moodustamine ja andmed on pidevas muutumises.

«Kooliminejate arvelt vabaneb ca 3700 kohta ja sellele lisanduvad täiendavad kohad uutes rühmades, seega saab lastesõime- või lasteaiakoha kindlasti umbes 4200 uut last. Meie kogemuse põhjal võime öelda, et vaatamata jõupingutustele jääb nappima kohti 1,5-3-aastastele lastele,» märkis pressiesindaja.

Sel õppeaastal käib Tallinna munitsipaallasteaedades 21 977 last. Lisaks käib umbes 850 pealinna last 22 eralasteasutuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles