Linnajuht jäi nädalateks Florida usukonverentsile

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp.
Nõmme linnaosa vanem Erki Korp. Foto: Toomas Huik

Nädal aega kestev usukonverents USA päikeserannikul Floridas pikenes Tallinna Nõmme linnaosavanema Erki Korbi jaoks 16-päevaseks välislähetuseks, mis läheb pealinnale maksma üle tuhande euro.

Tallinna linnapea Edgar Savisaarel ei jäänud muud üle kui anda oma allkiri käskkirjale, mis andis Korbile õiguse lennata aprilli lõpus Florida väikelinna 30-kraadise kuumuse kätte, kuna päikeseranniku ühe populaarseima turismilinna Destini usuorganisatsiooni juht kutsus sõpruslinna Nõmme vanema nädal kestvale usukonverentsile.

Igal aastal külastab seda 12 000 elanikuga, valgete liivarandade poolest tuntud linna üle nelja miljoni inimese. Kohtumaks sealsete kohaliku omavalitsuse juhtidega, pikenes 2.–8. maini kestev usukonverents 16-päevaseks lähetuseks, 29. aprillist 14. maini. Kõigi 16 kalendripäeva eest saab Korp Tallinna linnalt ka sajaprotsendilise päevaraha. Lennupiletid läksid maksma 652 eurot, kokku läheb linnaosa vanema reis pealinnale maksma 1164 eurot.

Korbile saadetud kutses on kirjas, et konverentsi ajal ööbivad kõik osavõtjad Grace Lutheran Churchi koguduseliikmete peredes. Konverentsi kavas oli kokku 11 teemat, nende seas näiteks, kuidas Jumalaga hästi läbi saada, prioriteedid suhetes, vestlus Jumala plaanidest meie elus ja kiriklik hoolekanne.

Korbi kutsus Destinisse firma 3M endine tegevjuht ja kohaliku koguduse esindaja Doug Anderson, kes külastas mullu oktoobris Nõmmet. Destini luterlik kogudus on Nõmme Rahu koguduse sõpruskogudus.

Mai alguses saatis Nõmme linnaosa avalike suhete juht Jukko Nooni välja pressiteate, kus kirjas, et pärast usukonverentsi tutvus Korp Okaloosa maakonna ja Destini linna juhtimisega. Nende päevade jooksul oli tal reisi alguses kavas mitu kohtumist, alates linnapeast ja lõpetades mitmesuguseid teenuseid – ettevõtlust, linnaplaneerimist ja ehitust – kureerivate inimestega.

«Ameerikas mängib kirik inimeste igapäevases elukorralduses suuremat rolli, seetõttu pidasin vajalikuks sealse koguduse õppeprogrammis osaleda ning ühtlasi tutvuda linnajuhtimisega, et tekiks terviklikum nägemus programmist. Linnaosavanemana olen pidanud oluliseks erinevate Nõmmel tegutsevate koguduste toetamist, sest nende liikmeskond on küllalt suur,» selgitas Korp pressiteates.
Korp jõuab tagasi Eestisse täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles