Loomaaia asukad valmistuvad suveks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulaan ja tema varss.
Kulaan ja tema varss. Foto: Inari Leiman


Eelmise nädalaga on loomaaeda juurde sündinud veel kolm miiluvasikat, kaks nuubia kaljukitse ja kaks lakklamba talle. Esmaspäeval ja kolmapäeval sündisid külastajate silme all aedikus kaks kulaanivarssa, teisipäeval nägi ilmavalgust esimene kubani tuuri talleke, kolmapäeval esimene tadžiki markuuri talleke.


Idakurepaar on pesa valmis ehitanud ja vanalinnud hauvad nüüd kordamööda mune. Suvehooajaks lasti idakurgedega koos aedikusse jalutama ka pruun- ja sini-kõrvukfaasan.

Kaameraga varustatud kääpakotkapessa ilmus muna 6. mail. Noore paari esimene muna paigutati inkubaatorisse. Elevandimajas hakkasid munele kaks maisimadu ja kesk­aasia kilpkonn. Et loomaaia inkubaatorid on haudel linnumunadega täidetud, pandi roomajate munad hauduma punase lambi alla isetehtud inkubaatorisse.

5. mail läks omavahel kaklema hiid-merikotkapaar, kelle poja kasvamist pesas saab kaamerasilma vahendusel jälgida. Kasvult suurem ja tugevam emalind ründas isalindu, peletades teda poja lähedusest eemale, ajas kaasat puuris taga ega jätnud kimbutamist järele seni, kuni loomaaiatöötajad olid sunnitud isalinnu teise puuri viima. Nüüd peab emalind üksinda poja lennuvõimeliseks kasvatama. Paari saab taasühendada alles pärast poja pesast lahkumist.

Mai lõpust juuli keskpaigani kestvatele loomaaia hilisõhtustele ekskursioonidele müüakse pääsmeid loomaaia põhjavärava ja läänevärava kassades, samuti Piletilevi müügipunktides ja Statoilides üle Eesti. Infot hilisõhtuste ürituste kohta leiab loomaaia kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles