Floridast naasnud Korp peab jutluse

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika-lähetusest tagasi Tallinna jõudnud Nõmme linnaosa vanem Erki Korp kinnitas, et sai reisilt palju uusi teadmisi ja inspiratsiooni.
Ameerika-lähetusest tagasi Tallinna jõudnud Nõmme linnaosa vanem Erki Korp kinnitas, et sai reisilt palju uusi teadmisi ja inspiratsiooni. Foto: Liis Treimann

Eile õhtul koos elukaaslasega 16-päevaselt usukonverentsiga seotud lähetuselt Floridast naasnud Nõmme linnaosa vanem Erki Korp kavandab uued teadmised juuni alguses enese jutlusega Nõmme koguduse inimesteni viia.



Kuigi Florida turismilinn Destin on tuntud oma valgete liivarandade poolest, kinnitas Korp lennukilt maha astudes, et randa jõudis ta kahe nädala jooksul vaid neljaks tunniks.

«Olen valmis kriitikaks, kuid tegemist ei olnud kindlasti tilulilu-reisiga, vaid sain väga palju uusi teadmisi, inspiratsiooni, uusi lähenemisviise,» ütles Korp. Ta tõi näiteks, kuidas Destini linnavolikogu alustab iga tööpäeva ühispalvega, mida ta Nõmmel linnaosa valitsuses küll juurutada ei kavatse, kuid soov Nõmme Rahu koguduse inimestele ise üks jutlus maha pidada tekkis küll.

«Üldse on Ameerikas lähenemine usule sootuks teine: teenistusi saadavad pildislaidid, õpetaja kasutab hoogsaks jutlustamiseks kõrvamikrofoni, inimesed laulavad, meeleolu on vaba ja rõõmus,» kirjeldas Korp.
Välislähetuse peamiseks eesmärgiks oli kaheksa päevane usukonverents, ülejäänud kaheksa päeva kulusid Korpi sõnul kohtumistele linnaesindajate ja ettevõtjatega, samuti viibis ta seal Eesti Rotary ühenduse esindajana.

Kõigi 16 kalendripäeva eest sai Korp Tallinna linnalt sajaprotsendilise päevaraha. Lennupiletid läksid maksma 652 eurot, kokku maksis linn reisi eest 1164 eurot. Korpi saatis päikserannikul tema elukaaslane, kes kandis oma kulud ise.

Enne linnaosa vanemaks saamist töötas Korp kümme aastat Tallinna laste turvakeskuse juhatajana. Pikka sotsiaaltöökogemust meenutati ka Floridas, kus ta kahel õhtul kodututele toitu jagamas käis.

Hiljuti sai maanteeameti juhi kohalt priiks Tamur Tsäkko, kes lubas endale ja oma kolleegidele riigi raha eest kaugelt luksuslikumaid reise, kui avalik taluvuspiir ja ametivolitused lubanuks. Korp soovib enese näitel arvamust muuta.

«Soovin näidata, et avalikus sektoris ei käi reisidega ainult üks suur sahkerdamine, vaid sellest on ka reaalselt kasu,» tõdes Korp, kes koostab reisist põhjaliku aruande. Kindlasti leiavad selles kajastamist ka head mõtted Destini linnapildist, kus oli näha väga eriilmelisi tänavapinke.

Miks mitte lasta ka nõmmekatel linnaosa pilti kujundada, leidis Korp. Samuti peaksid aruandesse jõudma mõtted, kuidas suviti lapsi rohkem raamatukokku meelitada. Eesmärgiks sai reisil olles seatud ka see, et Nõmme Rahu koguduse liikmete arv võiks kasvada 2017. aastal tuhandeni.

Korpi paarinädalasest külaskäigust Destinisse kirjutas läinud nädalal ka sealne kohalik leht The Destini Log, mis tunnustas Korpi päikeselisel liivarannal kodusteks ettevõtmisteks inspiratsiooni ammutamist.
Selle olulisust toonitas Korp ka eile Postimehega vesteldes. «Kui kodust välja kaugemale ei saa, siis ei saagi näha ka suuremat pilti,» leidis Nõmme linnaosavanem.

Küsimusele, miks ikkagi venis nädalane usukonverents 16-päevaseks lähetuseks, vastas Korp, et oli päevi, mil esimene kohtumine algas kell 7 hommikul ja päev lõppes õhtul kell 22.10.

«Päevad olid tõesti tihedad ja annan oma käikudest-kohtumisest üksikasjalikult aru mõne päeva pärast,» lubas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles