Linnaametnik seljatas kohtus politsei

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaosavalitsused on Tallinnas varsti minevik.
Linnaosavalitsused on Tallinnas varsti minevik. Foto: Peeter Langovits

Pirita linnaosa õigusnõunik, kes oli üks paljudest Tallinna linnaametnikest, kes väidetavalt kuulusid seadust rikkudes äriühingu juhtkonda, võitis kohtulahingu politseiga.

«Eelmisel suvel oli Eesti Ekspressis suur lugu, kuidas 40 Tallinna ametnikku kuuluvad äriühingutesse ja sellest tehti suur poleemika,» selgitas Pirita linnaosavalitsuse pressiesindaja Priit Pruul. 

Põhja prefektuur algatas Tallinna linnavalitsuse ametnike suhtes väärteomenetluse korruptsioonivastase seaduse paragrahvi alusel, mis keelab osadel ametiisikutel olla äriühingu juht- või järelevalveorgani liige, teatas Pirita linnaosavalitsus.

Pirita õigusnõunik Kunnar Korsten kaebas tema suhtes mõistetud otsuse väärteoasjas edasi Harju maakohtusse, kus üleeilse otsusega sai Põhja prefektuuri korruptsioonikuritegude talituse üle õiguse.

Õigusnõunik Kunnar Korsten nentis oma selgitustes kohtule, et väärteootsus vormistati politsei poolt absoluutselt ilma igasuguseid temapoolseid selgitusi arvestamata, sealhulgas arvestamata ka ametniku õigusi ja kohustusi reguleerivat avaliku teenistuse seadust ja korruptsioonivastast seadust.

Liiatigi sai ametnik talle politsei poolt mõistetud väärteootsusest ja kohaldatavast karistusest teada ajalehe vahendusel.

Korsten leidis kohtule esitatud selgitustes, et menetlusandmeid ja väärteoasja materjale on ajakirjandusele lubamatult avaldatud kohtueelse menetleja poolt, mille tulemusena võisid kõik lugeda menetlusaluse isiku süüst, olenemata sellest, et väärteootsus ei olnud veel jõustunud.

Vastavalt Harju maakohtu otsusele politsei poolt tehtud väärteootsus tühistati ning väärteomenetlus lõpetati, lisaks peab kohtuväline menetleja ehk politsei ka täies ulatuses kandma kaebuse esitanud ametniku õigusabikulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles