Pühapäeval algab Kalevi staadionil Maire Aunaste kirbuturu hooaeg

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirbuturg Emajõe ääres.
Kirbuturg Emajõe ääres. Foto: Sille Annuk

Tartus Emajõe ääres suurt populaarsust kogunud Maire Aunaste kirburg hakkab sel suvel toimuma ka Tallinnas Kalevi keskstaadioni esisel asfaltplatsil. Esimene kord on eeloleval pühapäeval.

Aunaste ütles Postimehele, et pühapäevasele ja ka järgmistele kirbuturu kauplemispäevadele ei ole vaja eelnevalt registreerida. Tuleb lihtsalt kohale tulla ja kaupa pakkuma hakata. Muidugi võib ka ette teatada. Kalevi keskstaadioni esisele platsile mahub 95 autot, kuid kaupleja ei pea ilmtingimata autoga kohale sõitma – võib ka jalgsi tulla ja oma kraami välja panna.

Iga autost kaupa müüv inimene peab platsile tulles maksma ühe ning autoga sisse sõitja kaks eurot. Aunaste sõnul läheb kogu see raha Kalevi keskstaadioni toetamiseks, sest staadion peab iga päeva eest Tallinna linnale maksma 100 eurot.

Ta lisas, et Kalevi keskstaadioni esine asfaltväljak sobib kirbuturu pidamiseks ideaalselt. Kui seal peaks aga ruumi väheks jääma, siis teiselpool staadioni on veel suurem parkimisplats, mida saab samuti kasutada.

Kirbuturg toimub suve jooksul pühapäeviti 13 korda, ainult kolm pühapäeva jääb vahele. Nimelt toimub 3. juunil Kalevi staadionil koerte näitus, 24. juunil on jaanipäev ning 18. augustil on jälle koerte näitus.

«Tartus oli kirbuturg eelmisel aastal väga populaarne ning ennustan, et tänavu toimub seal müügikohtade pärast suur võitlus, sest Sadamateatri kõrval on plats nii väike,» ütles Aunaste. «Tallinnas ei saa ruum aga kunagi otsa. Sellist kohta, kus inimesed saavad asfaldi peal oma kaupa müüa, mujal ei olegi. Seetõttu võib sellest väga suur asi kujuneda.»

Ta lisas, et eelolevaks pühapäevaks on lubanud kohale tulla juba nelikümmend vanavara müüjat. Oluline on see, et neil ei ole peale kaks korda aastas toimuva Kurtna laada kuskil mujal kohta oma kaupa pakkuda. Tallinlastele avaneb seega oivaline võimalus kesklinnas endale vanarava soetada.

«Olen kindel, et kirbuturg läheb käima, sest tean juba palju inimesi, kes tulevad isegi Tartust siia kauplema,» märkis Aunaste. «Ega neid müügikohti Eestis ju palju pole. Minu kirbuturgude eelis on see, et inimesed teavad täpselt, et nad saavad kindlatel päevadel kohale tulla ja ei pea mingit ühte päeva suve jooksul ootama.»

Tallinna Kalevi jalgpalliklubi president Raimo Nõu ütles, et ta sai Aunastega kokku ning pakkus välja idee, et staadionil võiks kirbuturgu korraldama hakata.

«Meil on loomulikult hea meel, kui saame niisugust taaskasutust propageerida,» märkis Nõu. «See tähendab, et Kalev ei ole ainult spordi-, vaid ka ühiskondlikult aktiivne organisatsioon.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles