Hädaabinumbril ametnikke sõimanud meest karistati arestiga

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei juhtimiskeskus.
Politsei juhtimiskeskus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus mõistis 15-päevase aresti 48-aastasele mehele, kes häiris politsei juhtimiskeskuse tööd sõimas ametnikke.

Mees helistas tänavu 19. märtsil Tallinnas korduvalt ja põhjendamatult politsei hädaabinumbril 110, ehkki abi ei vajanud. Ta rääkis seosetut juttu ning sõimas ametnikke ebatsensuursete väljenditega.

Kohus karistas meest karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist. Meest on ka varem analoogsete väärtegude toimepanemise eest karistatud.

Põhja prefektuuri juhtimiskeskuse juhi Vahur Tamuri sõnul suhtub politsei tõsiselt nendesse juhtumitesse, kus inimesed pahatahtlikel eesmärkidel hädaabinumbrile helistavad. «Politsei lühinumber on mõeldud hädaabikõnede jaoks. Kui keegi otsustab, et ta soovib pahatahtlikult juhtimiskeskuse tööd häirida, siis tuleb ta selle eest vastutusele võtta,» ütles Tamuri. «Sellised asjatud kõned võivad reaalsetele abivajajatele tähendada seda, et nad peavad hädaolukorras telefonijärjekorras ootama.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles