Linnaametnik: teede laiendamine Haabersti ringi ummikuid ei leevenda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haabersti ring ja Paldiski maantee
Haabersti ring ja Paldiski maantee Foto: Toomas Huik.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul ei leevendaks Ehitajate tee ja Rannamõisa tee laiendamine Haabersti ringristmikul igapäevaseid liiklusummikuid.

Rüütelmaa ütles BNSile, et Ehitajate tee Mustamäe suunale täiendava sõiduraja lisamine ja Rannamõisa tee kaherajalisest neljarajaliseks laiendamine suurendaks sõidukite liikumiskiirust, mis vähendaks omakorda Haabersti ringristmiku liiklusohutust.

«Arvestades käesoleval hetkel teostavate teetööde mahtu Tallinnas ning sellest tulenevaid häireid liiklusele ei ole mõeldav täiendavate tööde teostamisega praegu rohkem liikluse sujuvust häirida,» ütles Rüütelmaa.

«Samas kinnitame, et Haabersti ringristmik on Tallinna transpordiameti prioriteetsete liikluslahenduste seas ning tegevus algab esimesel võimalusel,» lisas ta.

Haabersti linnaosas asuval Paldiski maantee, Ehitajate tee ja Rannamõisa tee ringristmikul on liiklusummikud igapäevane nähtus. Kui ringil on kaks sõidurada, siis ringilt algaval Kakumäe ja Tabasalu poole suunduval teel on sõiduradu kummaski suunas ainult üks, samuti on ainult üks sõidurada Ehitajate tee Mustamäe suunal.

Sõiduradade vähesusest tingituna ei jõua Rannamõisa tee ja Ehitajate tee tipptundidel ringilt tulevaid sõidukeid vastu võtta ning tagajärjeks on igahommikused ja -õhtused liiklusummikud Paldiski maanteel, Ehitajate teel ja Rannamõisa teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles