Video: Stockmanni ristmik sõidetakse regulaarselt kinni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni ristmik reede pärastlõunal.
Stockmanni ristmik reede pärastlõunal. Foto: Uwe Gnadenteich

Tipptunni ajal sõidavad autojuhid sageli veel viimasel hetkel ristmikule välja, kuid ei pääse autodevoolu peatudes sealt enam minema ja jäävad teises suunas sõitjatele ette.


Mõnes kohas tekib niisugune olukord harva. Nii näiteks sõideti Ülemiste ristmik kinni siis, kui liiklusolud seal teetööde tõttu tunduvalt kitsamaks muutusid. Tartu maantee ja Liivalaia tänava ristmikul aga juhtub see peaaegu igal pärastlõunal, kõige hullem on olukord reedeti.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juhi Elari Kasemetsa sõnul on kõnealune ristmik on teada-tuntud ummikute tekitaja ning seda pea igapäevase tipptunni ajal. «Kindlasti tasuks kõigil sõidukijuhtidel enne teele asumist mõelda läbi oma marsruut ning võimalusel tiheda liiklusega ajal taolisi ristmikke vältida,» soovitas Kasemets.

«Kui seda siiski ei ole võimalik teha, tasuks enne ristmiku ületamist mõelda minut-paar ette ning pigem oodata järgmist fooritsüklit kui tormata vooluga kaasa ning jääda ristmikule seisma, takistades sellega teisi liiklejaid ning tekitades veelgi suuremat kaost,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles