Vangis istuv Herman Simm sai Tallinna kesklinnas trahvi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm.
Herman Simm. Foto: kaitsepolitsei

Mai keskel määras Tallinna munitsipaalpolitsei ametnik Tallinna kesklinnas keelatud kohas parkimise eest trahvi Herman Simmile, kuigi too kannab pikka vanglakaristust riigireetmise eest.

19. mai pärastlõunal jäi munitsipaalpolitseiniku silme ette Herman Simmile kuuluv sõiduk, mis oli pargitud Tallinnas Rävala puiesteel parkimist keelava märgi mõjupiirkonda. Ametnik koostas auto eest vastutajale 20 euro suuruse kirjaliku hoiatustrahvi, mis tuleb Tallinna linna kontole üle kanda hiljemalt 19. juuniks. Pärast selle tähtaja möödumist muutub hoiatustrahv sundtäidetavaks.

Kaheteistkümneks ja pooleks aastaks vangi mõistetud Simm ise väära parkimisega siiski seotud ei ole, sest viibib Tartu vanglas. Tõenäoliselt oli sõiduki juht tema abikaasa Heete Simm või mõni teine volitatud kasutaja.

Juhul kui Herman Simm ei soovi määratud hoiatustrahvi ise tasuda, on tal kuni 19. juunini aega temale määratud trahviotsus vastava avaldusega vaidlustada. Selleks tuleb tal viidata, kelle kasutuses sõiduk oli.

Simmile kuuluv auto ei ole ametnike huviorbiidis esmakordselt: mullu 24. septembril määras politsei- ja piirivalveamet Simmile üheksa euro suuruse hoiatustrahvi selle eest, et temale kuuluv linnamaastur Daewoo Rexton ületas Tallinna-Pärnu maantee 103. kilomeetril kiirust, sõites kiiruskaamera ees lubatud 90 km/h asemel kiirusega 97 km/h.

Harju maakohus tunnistas endise kõrge riigiametniku Herman Simmi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises süüdi 2009. aasta veebruaris. Vastavalt kokkuleppele tuleb Simmil kanda 12 aasta ja 6 kuu pikkune vangistus ning tasuda kuriteoga tekitatud kahju 20 155 000 krooni ning saadud kriminaaltulu 1,3 miljonit krooni.

Mootorsõiduki eest vastutavale isikule määratav hoiatustrahvi ei kanta karistusregistrisse ning sellele ei või tugineda süüteo korduvuse arvestamisel ega muude süüteo eest ette nähtud õigusjärelmite kohaldamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles