Savisaar tutvustas Malaisias rohelise pealinna ideed

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Laura Oks / Postimees

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tutvustas Malaisia föderaalministrile Tallinna kava minna üle tasuta ühistranspordile ning Euroopa rohelise pealinna ideed.

Malaisia valitsuse residentsis toimunud kohtumisel minister Raja Nong Chik bin Datuk Zainal Abidiniga kõneldi veel võimalikest investeeringutest Eesti ja Malaisia vahel ning tasuta ühistranspordi küsimustest.

Edgar Savisaar pidas oluliseks, et Euroopa rohelise pealinna idee areneks edasi maailma roheliseks pealinnaks, kus osaleks ka Malaisia.

Tallinnas äsja toimunud rahvusvahelisel foorumil «Hästi korraldatud linnaliikuvus – puhtam õhk ja parem elukeskkond» avaldati toetust Tallinna plaanidele saada Euroopa roheliseks pealinnaks aastal 2018. Foorumile saatis tervituse ka Malaisias viibiv linnapea Edgar Savisaar.

Säästva Eesti Instituudi, Tallinna Keskkonnaameti ja SA Keskkonnakogu poolt korraldatud säästva linnatranspordi foorumi eesmärgiks oli saada ülevaade transpordi headest lahendustest Euroopa linnades.

Eesmärgiks oli ka arutada koos linnaametnike, ekspertide, haridusasutuste ja vabaühendustega lähiaastate lahendusi ühistranspordi, parkimise, avaliku ruumi, ohutu koolitee ja kergliikluse arendamiseks.

Foorumist osa võtnud USA päritolu säästva transpordi edendaja ja teadlane, rahvusvahelise uuringu- ja konsultatsioonifirma ECOPLAN asutaja Eric Britton tõdes, et tasuta ühistranspordi juurutamine on suur töö, kuid sellega hakkama saamine on täiesti võimalik – ent eelkõige tuleb selleks muuta inimeste mõtlemist.

SA Keskkonnakogu nõukogu esimees, Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul näitas foorum väga hästi, kui tähtis on viia suhtlemine linnakodanike ja nende ühendustega uuele tasemele, et tagada nende aktiivne kaasamine otsuste ettevalmistamisse ja elluviimisse.

«Linnakodanikke tuleb võtta kui eksperte, kuulata nende ettepanekuid ja arutada parima võimaliku lahenduse leidmist,» ütles abilinnapea. «Euroopa rohelise pealinna 12 kriteeriumi täitmine on võimalik ainult tihedas koostöös linlaste erinevate sihtgruppidega,» kinnitas Arvo Sarapuu foorumi kokkuvõttes.

Foorumi lõpus kirjutati alla Tallinna linna, SA Keskkonnakogu ja konsultatsioonifirma ECOPLAN ühiste kavatsuste protokolli, mille raames toetatakse linna säästvat transpordikorraldust, ühistranspordi säästvat arengut ning tasuta ühistranspordi ideed kui meedet ühistranspordi osakaalu suurendamisel, samuti Tallinna linna kava saada Euroopa Roheliseks Pealinnaks aastal 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles