Rahva hulgas populaarse Lõunakeskuse lammutustööd on alanud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõunakeskuse lammutustööd
Lõunakeskuse lammutustööd Foto: Mihkel Maripuu

Endise kuulsa ajakirjandusmaja taga Tatari ja Vana-Lõuna tänava ristmikul paikneva Lõunakeskuse rajatiste lammutamine käib täie hooga.

Kui plats juuni lõpuks tühjaks saab, siis algab kohe ka uue hoone ehitus. Nimelt kerkib Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) tellimusel sellele kohale statistikaameti uus maja, mis peab valmima 2013. aasta sügisel.

RKASi korraldatud konkursi võitis Kaamos Grupp, kuhu kuulub ka Tatari tänav 51 kinnistu omanik OÜ Vindor Holding. RKASi, statistikaameti ja arendaja sõlmitud lepingu järgi saab kaasaegses büroohoones statistikaamet enda käsutusse rohkem kui 4800 ruutmeetrit pinda.

Kaamos Kinnisvara arendusjuht Ivar Vahter ütles Postimehele, et lammutamisele läheb ka Vana-Lõuna tänava äärde jääva endise vineeri- ja mööblikombinaadi paekivist müür, sest Tallinna kultuuriväärtuste ameti andmetel ei kujuta see endast arhitektuurimälestist. Müüri kohale on detailplaneeringuga ette nähtud kõnnitee.

Möödunud aasta juulis kuulutas RKAS välja avaliku konkursi statistikaametile üüripinna leidmiseks. Kahekümne kahest pakkumisest vastas esitatud tingimustele üheksa ning parimana valiti välja just konsortsium, kuhu kuuluvad OÜ Kaamos Kinnisvara, OÜ Kaamos Ehitus ja OÜ Vindor Holding.

Paljud Lõunakeskuse endised rentnikud on leidnud endale uue asukoha. Näiteks populaarne Tommi Grill kolis umbes saja meetri kaugusele teisele poole Tatari tänavat. Uue koha sai läheduses ka Lõunakeskuse suurrentnik Säästumarket. Mitu pisemat kauplust pidi aga sealtkandist kahjuks lahkuma, mis kohalike inimeste meele kurvaks teeb.

Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb on varem öelnud, et Veerenni ja Vana-Lõuna tänava vahelise ala detailplaneeringud näevad ette linnaruumi korrastamise ning kindlasti tulevad sinna ka kauplused, mis asendavad kadunud Lõunakeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles