Suletud Gonsiori tänav põhjustas väiksemaid liiklusseisakuid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel suletud Gonsiori tänav esmaspäeva hommikuse tipptunni ajal suuri ummikuid ei tekitanud, kuid põhjustas väiksemaid seisakuid.


Autojuhte tabasid ka ebameeldivad üllatused. Nii näiteks ei saanud Pronksi tänavalt teha parempööret Kunderi tänavale, sest Kunderi tänava algus oli kuni Kreutzwaldi tänavani mõeldud vaid ühissõidukitele. Sellest aga avalikkust ei teavitatud.

Seesama Kunderi ja Pronksi tänava nurk kippus aga kohati ka ühissõidukitele kitsaks jääma. Kui lõõtsaga buss ootas vasakpöörde võimalust Kunderi tänavalt Pronksi tänavale, jäi selle tagaosa vastassuunas sõitvatele bussidele ette ja nood pidid ootama, kuni kolleeg eest ära sõidab.

Gonsiori tänava tagumine ots oli hommikuse tipptunni ajal tühi. Üksikud autojuhid lipsasid seal Reval Park Hotelli parkla ees oleva keelumärgi alt läbi ning pääsesid niimoodi suletud ristmikust mööda Kunderi tänava nurgale. Sealt aga suunas liikluse reguleerija nad edasi Tartu maanteele.

Kella kaheksa ja üheksa vahel olid autosid tihedalt täis vaid Odra ja Juhkentali tänav, sest varem Filtri tee kaudu käinud liiklusvool liikus nüüd Juhkentali ja Liivalaia tänavale. Juhkentali tänava Liivalaia poole kulgev suund oli autoid tihedalt täis, kuid nende liikumiskiirus oli siiski enam-vähem talutav.

Küll aga läks asi halvaks veidi enne kella üheksat Liivalaia tänaval. Stockmanni ristmikul aset leidnud väikesed plekimõlkimised andsid ennast Liivalaia tänava kogu linna siseneval suunal tunda. Loomulikult sõideti ka Stockmanni ristmik kinni nagu tavaliselt reede pärastlõunal. Ristmikul olid ka kaks reguleerijat, kuid nemad hakkasid ennast liigutama alles siis, kui anarhia oli juba üsna suureks läinud ning pigem suurendasid segadust, kui aitasid seda vähendada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles