Rae vallavanemaks saab Mart Võrklaev

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rae vallamaja.
Rae vallamaja. Foto: Mihkel Maripuu

Eilselt Rae vallavolikogu istungil valiti uueks Rae vallavanemaks Mart Võrklaev. Viimased kaks ja pool aastat vallavanemana ametis olnud Veigo Gutmann esitas volikogule tagasiastumise palve.

«Teadaolevalt toimub minu isiku ümber skandaal, mille on põhjustanud 2007. aastal aset leidnud äritehingud minu isikliku ja samuti minu omandis oleva ettevõtte varaga,» selgitas Gutmann ning lisas, et kuna vallavanema kahtlustamine ning süüdistamine seaduste ja heade tavade vastu eksimises loob ebameeldiva meediakära ja negatiivse varjundi Rae vallavalitsuse tegevusele, siis pean õigeks ja vältimatuks loobuda Rae vallavalitsuse juhtimisest.

Alates 20. juunist vallavanemana ametisse asuv Mart Võrklaev töötab Rae vallavalitsuses alates 2007. aasta aprillist. Võrklaev on omandanud Eesti Maaülikoolis bakalaureuse kraadi geodeesia erialal ja õpib Tartu Ülikoolis õigusteadust. Vastvalitud vallavanem oli ametis käesoleva aasta 16. veebruarist abivallavanemana ning sellele eelneval perioodil maakorraldajana.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Gutmannile ja vallavolikogu keskkonnakomisjoni liikmele Meelis Kasemaale süüdistuse toimingupiirangu teadlikus rikkumises suures ulatuses. Süüdistuse järgi osalesid tollane Rae vallavolikogu esimees Gutmann ja abivallavanem Kasemaa 2007. aasta jaanuarist kuni detsembrini Tallinna-Tartu maantee ääres asuva maa-ala detailplaneeringu menetlemisel, varjates samal ajal oma varalisi huve seoses sealsete kinnistutega.

Gutmann ja Kasemaa kinnitasid juba uurimise alguses 2010. aastal, et nad ei ole toimingupiirangut rikkunud ja kasu saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles