Ecolandi hotelli omanikud ei pea lubadustest kinni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ecolandi hotelli juurde ehitatakse kõrget kivimüüri, mis ei ole projektiga kooskõlas.
Ecolandi hotelli juurde ehitatakse kõrget kivimüüri, mis ei ole projektiga kooskõlas. Foto: Raigo Pajula

Mähel asuva Ecolandi hotelli omanikud lubasid 2010. aasta septembris majutusasutuse kõrval poe avada, kuid kaupluse uksed on siiani suletud. Peale selle on projekti eirates ehitatud uue parkla kõrvale lubatust oluliselt kõrgem kivimüür ning parkimisplatsi ei kasutata nii, nagu ehitusprojekt ette näeb.

Ecolandi hotelli kõrvalt kulgeva kitsa Kõdra tänava elanikud ei ole kuidagi nõus sellega, et hotelli omanikud on lasknud ehitada kõrge müüri, mis pole kooskõlas kinnitatud projektiga.

Pikisilmi uue poe avamist ootavad inimesed pole sugugi rahul ka sellega, et kuigi Ecolandi juurde rajatud parklast ei ole ette nähtud väljasõitu kitsale Kõdra tänavale, kasutavad suured turismibussid järjekindlalt seda võimalust.

Parkla korda

Uue parkla ning Kõdra tänava vahele näeb projekt ette piirde, kuid seda ei ole paigaldatud ning seepärast saavadki suured bussid kitsa tänava kaudu parklasse siseneda ja sealt välja sõita. Projekti järgi tuleks selleks kasutada Randvere teed.

«Linnaosavalitsuse kindel seisukoht on selline, et kuna Kõdra on väike tänav, siis sinna suurt liiklust lasta ei tohi,» rõhutas Pirita linnaosavanem Tiit Terik. «Jälgime seda protsessi huviga, sest nende (Ecolandi omanike – toim.) poolt antud lubadused ja tärminid ei ole alati pidanud, kui viisakalt öelda.»

Terik on Ecolandi saagaga hästi kursis. Alles eelmisel nädalal oli ta hotelli omanikud enda juurde kutsunud, et pärida aru, miks ei ole poodi siiani avatud ning miks pole parkla ehitamisel järgitud kinnitatud projekti.

«Ecolandi omanikud on toonud mulle erinevaid vabandusi,» ütles Terik. «Viimane info, mille nad mulle andsid, on selline, et poe avamine on viibinud parkla rajamise tõttu. Ilmselt ei ole see siiski ainus põhjus.»

Linnaosavanema sõnul on paljud Mähe elanikud talle helistanud ja küsinud, et millal siis ikkagi pood lahti tehakse. Ecolandi omanikud kinnitasid nüüd Terikule, et juulis kauplus lõpuks avatskse, sest parkla on valmis.

«Kui ma umbes pool aastat tagasi poodi kohapeal vaatamas käisin, siis olid kassaaparaadid ja külmletid juba paigas,» ütles Terik. «Seega seda hirmu ei tohiks inimestel olla, et hoonesse rajatakse poe asemel hoopis midagi muud, näiteks laiendatakse hotelli. Niisugust asja linnaosavalitsus kindlasti ei lubaks ka.»

Linnaosavanema sõnul olid omanikud algul valmis poodi avama juba mullu suvel, kuid siis käis parajasti Randvere ja Pärnamäe tee ristmiku renoveerimine ning seetõttu olevat kaupluse varustamine häiritud ja otsustatigi avamine edasi lükata. Märkamatult möödus aga aasta ning ikka pole midagi muutunud.

Kivimüür madalamaks

Liiga kõrge kivimüüri ehitamisega ei ole linnaosavalitsus samuti päri. Kooskõlastatud projekti järgi võib müür olla 1,8 meetri kõrgune, kuid praegu on see umbes 2,5 meetrit kõrge. Teriku sõnul on Ecolandi omanikele seda ka öeldud ning nad on lubanud müüri projektiga kooskõlla viia.

Tallinna linnaplaneerimise ameti asejuhataja Tiia-Liis Jürgenson ütles Postimehele, et ameti ehituskontrolli osakond sai eelmisel nädalal Pirita linnaosavalitsuselt kirjaliku teate, kus juhiti tähelepanu projektiga mitte kooskõlas olevale ehitisele Kõdra tänaval ehk liiga kõrgele müürile.

«Ehituskontrolli osakonna töötaja käis kohapeal olukorraga tutvumas ning tuvastas tõesti rikkumise,» kinnitas Jürgenson. «Kohe juhiti omaniku (Ecolandi omaniku – toim.) tähelepanu rikkumisele, mille ta lubas kõrvaldada.»

Jürgenson lisas, et kui omanik ei vii ehitist projektiga kooskõlla ning jätkab rikkumist, siis algatatakse tema suhtes menetlus. Lähiajal teevad ehituskontrolli ametnikud kohapeal järelkontrolli.

Ecolandi omanikelt ei õnnestunud Postimehel kommentaare saada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles