Tallinnas saab koduhooldust 1700 inimest

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula.

Kui eakam või erivajadustega inimene ei jaksa näiteks enam toidukotti tassida või tuba koristada, võib ta paluda linnalt koduabi teenust. Seda võimalust kasutab juba üle 1700 inimese.


Hooldustöötaja aitab inimest tema kodus, et ta saaks võimalikult kaua üksinda hakkama, kirjutas Pealinn.

Kesklinna sotsiaalkeskuse hooldusjuhi Svetlana Karu sõnul tehakse igale abivajajale eraldi hooldusplaan pärast temaga tutvumist ning igaüht aidatakse neis asjades, millega ta ise hakkama ei saa.

Põhilised tööd, mida hooldustöötajal teha tuleb, on poeskäimine, koristamine, asjaajamine, vanniskäimisel abistamine, mõnikord ka perearstiga suhtlemine ja retseptide-ravimite hankimine.

Teinekord peab hooldustöötaja tegema midagi sellist, mida hooldusplaani kirjutatud pole. «Peaasi, et inimene jääks rahule ja saaks teenuse, mida ta meilt ootab. Samas peab vastutulelikkusega piiri pidama, sest varitseb oht, et abivajaja hakkab hooldustöötajat isikliku teenijana võtma. Vahel ütleb mõni, et turult too liha, Maximast pesupulbrit, kohv on odav Prismas - aga ta ei arvesta sellega, et meie töötaja ei saa niimoodi poodide vahet joosta, ja siis peame inimese maa peale tagasi tooma. Lepingus on kirjas, et hooldustöötaja käib sisseoste tegemas kõige lähemas kaupluses,» rääkis Karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles