Suhtlusportaalis olnud ema ei märganud tunde kolmeaastase lapse kadumist

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rannavalvurid.
Stroomi rannavalvurid. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Kui Tallinna Stroomi ranna vetelpäästja, kolmeaastane laps süles, korteri ukse taha jõudis, polnud ema tütre kadumist veel märganud, ehkki hetkest, mil alasti tüdruk rannavalvur Danieli tähelepanu köitis, oli möödas paar tundi.

«Tüdruk jooksis paljalt ringi, ta jalal olid marrastus ja sinikad. Küsisin: kus su ema on ja kus riided?» rääkis Daniel Õhtulehele. «Tüdruk käitus rahulikult ja ei tahtnud minuga üldse rääkida, ta teadis kindlalt, kus on ja mida teeb,» jätkas Daniel.

Rannavalvuri töösärk, mida tüdrukutirts väga ilusaks kleidiks nimetas, ja lubadus, et see jääb temale päriseks, sulatas jäise barjääri ning laps nõustus lõpuks rannavalvurile oma koduteed näitama, mida ta teadis väga hästi.

Kui pisipiiga koduuksest sisse astus, paistis sealt ema, kes istus arvuti ees, avatud oli suhtlusportaal. Ta tunnistas lapse omaks, polnud aga tema kadumist märganudki ja küsis üllatunult: «Kus riided on?» ehkki 3-aastane tüdruk oli selleks ajaks juba paar tundi rannavalvurite seltsis olnud.

Halvast rannailmast hoolimata on tänavu Stroomi rannast leitud ja vanematega kokku viidud seitse last.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles