Põder: Mustamäe kirik hakkab rikastama pealinna vaimuelu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder.
EELK peapiiskop Andres Põder. Foto: Peeter Langovits

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) rajab Mustamäele uue kiriku ning peapiiskop Andres Põder usub, et see hakkab rikastama pealinna vaimuelu.

EELK sai täna Andres Põdra ja Edgar Savisaare allkirjastatud lepingu kohaselt hoonestusõiguse 99 aastaks Mustamäe Kiili tänava kinnistule, see tähendab, et sellele enam kui 6000 ruutmeetri suurusele kinnistule rajatakse kirik, mille üldpind on 1200 ruutmeetrit, peapiiskop Andres Põder kinnitas, et uue kiriku ehitamiseks on olemas nii vajadus, initsiatiiv kui ka üldkiriklik heakskiit, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Mis oleks Tallinn ilma teda ilmestavate kirikutornideta, veel enam ilma vaimukultuurita, mida on kujundanud ja kujundavad kirikud,» ütles Põder.

Mustamäe Maarja Magdaleena kogudus on tegutsenud neli aastat, ruume üüritakse Mustamäe linnaosavalitsuse soklikorrusel teist aastat. Eelmisel aastal käis koguduse väikestes koduse õhkkonnaga ruumides peetud jumalteenistustel või koguduse korraldatud üritustel 150 inimest, koguduse juures tegutsevad leerikool, laste ja mudilaste loominguringid, noorte osadusgrupid ja eakate teelauad, korraldatakse loenguid teoloogilistel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles