Lastehaiglas lühendati tasuta parkimist tunnilt 15 minutile

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimiskorralduse muutus Mustamäe Lastehaigla ümbruses.
Parkimiskorralduse muutus Mustamäe Lastehaigla ümbruses. Foto: Toomas Huik

Alates sellest esmaspäevast võib Mustamäel asuva Tallinna Lastehaigla parklas autot tasuta parkida senise ühe tunni asemel ainult 15 minutit.

«See on idiootsuse tipp,» kirus haiglat külastanud Raja. «Inimesed ei käi siin nalja pärast, vaid ikkagi oma tervise tõttu ja sellepärast peaks olema võimalus ikkagi tasuta parkida vähemalt tund aega.»

Viieteist minutiga ei jõua tema sõnul mitte midagi teha – võibolla ainult retseptsiooni minna või parkimisautomaadi üles otsida.

«Haigla juures oleks ikkagi vajalik tasuta parkimine vähemalt tund aega, sellega jõuab veel midagi teha,» lausus naine. «Kuigi minu meelest võiks haiglate juures olla parkimine tasuta.»

«Tund aega võiks olla – jõuab täpselt arsti juures ära käia ja tagasi tulla,» rääkis ka just parkimise lõpetanud Ago Kalberg. «Mul läks praegu nõks üle tunni, maksis 1,8 eurot.»

Kalbergi sõnul on inimesed haigla juures sundseisus, sest kuskil peab ju parkima.

«Lapse jõuab autost välja võtta, aga arsti ukseni vist ei jõuagi selle ajaga,» leidis ka Helena Ploovits «Viisteist minutit on selgelt vähe.»

Parkimine on peale 15 minutit tasuline ka lastehaigla kõrval asuvas Põhja-Eesti Regionaalhaiglas, kus sildi järgi nõutakse tasu ka erakorralise meditsiini vastuvõtule tulijatelt.

«Ega ma seda õigeks ei pea, viieteist minutiga ei jõua suurt midagi,» lausus auto parklasse jätnud Andro. «Viieteist minutiga jõuad talvel üleriided ära anda ja arsti ukse taha jõuda.» Tema hinnangul kulub lastega haiglas käies pool tundi kindlasti kui mitte tund.

Tallinna Lastehaigla haldusjuhi Peeter Inšakovi sõnul oli üks tasuta parkimise kärpimise põhjusi selles, et parkimiskohti napib ja tasuta tundi aega kasutasid ära teiste majade külastajad.

«Näiteks kõrvalmaja elanikud, kes käisid võibolla lõunal kodus ja kõrvalmaja haigla külastajad,» ütles Inšakov. «Kuna seal on esimesest minutist tasuline, siis see tund aega oli väga atraktiivne kasutada meie maja parklat.»

Inšakovi väitel pole võimalik sellist süsteemi rakendada, et lastehaigla külastajad saaksid ikkagi ühe tunni tasuta parkida.

«Seda on igatpidi mõeldud küll jah, aga ei ole leitud sellist süsteemi,» rääkis ta. «Kes teeb vahet, kas ta on meie maja patsient või mitte? Ei saa ju panna üht inimest sinna küsitlema, et kas ta läheb meie majja või mitte.»

Ka sellist varianti, et inimesele antaks retseptsioonist tunnine tasuta parkimise luba, mille saab siis auto armatuurlauale poetada, ei pea Inšakov mõistlikuks.

«Ei tule sellest välja midagi. See ei hakka toimima. Esiteks meil kogu aeg kuskil retseptsioonis ei olegi kedagi,» rääkis ta. «See eeldab, et tuleb rakendada uus inimene tööle ja selle püsikulud oleksid suured.»

Parklasse on siiski jäetud tasuta kohad invasõidukitele ja kolm tasuta kohta traumapunkti külastajatele.

«Paraku hakkab seal kah see asi kindlasti pihta, et kasutavad ka teised inimesed seda,» oli Inšakov pessimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles