Miks ei või Loo-Maardu teelõigul sõita 110 km/h?

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkiirus Loo-Maardu teelõigul.
Piirkiirus Loo-Maardu teelõigul. Foto: Peeter Langovits

Tallinnast väljuval Loo-Maardu teelõigul on kahes suunas kokku kohati 6 rida, asfalt on korralik ja märgistatud, kuid sõita lubatakse seal vaid 90 km/h.

Linnast väljuv teelõik on eeskujulik – lai, sile ja sirge. Nähtavus on hea, märgistused selged ja Narva poole viivaid ridu esialgu koguni kolm, hiljem kaks. Miks pole seal lubatud sõita 110 km/h, vaid piirkiirust on tõstetud alles alates kohast, kus eelmiselgi aastal?

«Kuna käimas on ehitusjärelevalve kontrolltoimingud, ei saa veel täpsemalt öelda, millal saame suurendada piikiirust 110 km/h,» vastas maanteeameti avalike suhete osakonna juhataja Tiina Reismann. Seni kehtib tavapärane maanteekiirus 90 km/h, kuid kohati ei lubata isegi nii kiiresti sõita.

«Loo-Maardu linnapoolsel maanteelõigul on ühel lühikesel 700-800 meetri pikkusel lõigul kiirus 70 km/h kehtestatud põhjusel, et tegemist on mitme liiklusvoo ühinemisega, kus mõned rajad liituvad ja mõned nö kasvavad hiljem juurde,» selgitas Reismann. «Ohutuse tagamiseks on sellel lõigul kiirus projekteeritud 70 km/h.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles