ERR: Kultuurikatla aeda kolisid kanad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatla aeda kolisid kanad. Pildil on linnud veel oma vanas kodus.
Kultuurikatla aeda kolisid kanad. Pildil on linnud veel oma vanas kodus. Foto: Kultuurikanade projekti Facebooki leht

Täna kolisid oma uude eluasemesse Tallinnas Kultuurikatla aias tosin Hollandi sulisjalgset kääbuskana.

Kanala, mis on noorte arhitektide installatsiooniprojekt, viib Kultuurikatla sellesuvise eksperimendi linnaaianduse arendamisel hoopis uuele tasemele, vahendab ERR Uudised.

Ühelt poolt on see avatud linnarahvale külastamiseks ja linnas kanapidamise propageerimiseks, teisest küljest püüab see pöörata tähelepanu kogu Kultuurikatla ja Kalaranna ümber toimuvale planeerimise problemaatikale, linna protsessidele ja munadefitsiidile.

Kultuurikatla jaoks on KultuuriKanad veel üks näide vaba linna põhimõtete praktiseerimisest ehk avatud linnaruumi kasutamisest, mille jaoks Kultuurikatla aed sel suvel avatud sai ning kanala on tähtis osa Kultuurikatla aia sotsiaalsest elust ja selle saaduste ringlusest.

Projekti meeskonda kuuluvad Grete Veskiväli, Mari Hunt, Kaisa Kangur, Triin Orav, Juula Saar, Aet Ader, Liisi Napp ja Isabel Neumann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles