Fotod ja video: jalgrattaga Liivalaia tänaval

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast kevadise rattateede kaardistamisega kaasnenud küsitlust võeti linnavalitsuses vastu otsus lubada jalgratturitel Liivalaia tänaval ka kõnniteel sõita.


Asi otsustati ära ja viidi ellu märkimisväärse kiirusega. Paraku jätab värske rattatee märgistus mulje, et tee joonijatel on seekord olnud tahtmist rohkem kui oskusi.

Kõige kummalisema mulje jätavad Pronksi tänava alguses ümber keset kõnniteed kasvava puu kulgevad jooned ning pensioniameti hoone keldriakende ette tõmmatud joon.

Nii mõnigi jalgrattur, kes alguses uuenduse üle rõõmustas, pidi peatselt tõdema, et olgu sõidutee servas sõitmisega muidu nii kuidas on, aga kõnniteega võrreldes on seal ikka väga sile tee.

Vastavaid andmeid pole praegu ilmselt kellelgi, aga pealiskaudsel vaatlusel jääb igatahes selline mulje, et pärast jalgratturite lubamist kõnniteele on Liivalaia tänavale varasemast tunduvalt rohkem rattasõitjaid tekkinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles