Merepäevade ajal muutub liikluskorraldus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam.
Lennusadam. Foto: Peeter Langovits

Seoses sel nädalalõpul toimuvate Tallinna merepäevadega suletakse 13.–15. juulini Reisisadama territooriumil liikluseks Kuunari ja Laeva tänav, mis muudab bussiliini 2 marsruuti.

Korraldajad soovitavad merepäevi külastada autota – küll aga oodatakse inimesi jalgrataste ja väikelaevadega.

Liini 2 bussid suunatakse alates 13. juuli kella 8-st kuni 15. juuli kella 23-ni Reisisadama D-terminali ja A-terminali vahelisel lõigul ümbersõidule. Bussid liiguvad sel ajal marsruudil Reisisadama D-terminal, Lootsi tänav, Ahtri tänav, Mere puiestee, Kai tänav, Reisisadama A-terminal, Sadama tänav, Põhja puiestee, Suur-Rannavärav, Ahtri tänav, Lootsi tänav ja Reisisadama D-terminal.

Merepäevi on mugavaim külastada autota, sest Reisisadamast Lennusadamasse ja Peetri sadamasse Noblessneri kvartalis viib mereäärne kultuurikilomeeter. Noblessneri kvartalisse pääseb lisaks kultuurikilomeetrile ka otse Lennusadamast piki tulevast merepromenaadi, läbi Noblessneri kvartali ja Kalamaja pargi vahel avatava ukse, samuti lihtsustatakse sissepääsu Tööstuse tänavalt.

Lisaks saab liikumiseks kasutada Reisisadamast Lennusadamasse ja Peetri sadamasse väljuvaid väikelaevu, mis pannakse käima spetsiaalset merepäevade ajaks. Väikelaevad väljuvad endise C-terminali (praeguse Sadama Turu) ning Overalli maja eest Reisisadamas.

Lennusadamas väljuvad laevad Suure Tõllu kõrvalt ujuvkailt. Poolteist tundi kestvad reisid Tallinna lahele väljuvad D-terminali kõrvalt. Väikelaeva pilet maksab 2 eurot (allameetrised lapsed tasuta), pikemad laevaretked Kajsamoori, Blue Siriuse ja Libavaga 7 eurot.

Lennusadamas ja Peetri sadamas ootab külalisi ka tasuta rattaparkla. Parkimist aitavad korraldada vabatahtlikud, kes panevad kõigile südamele, et parklasse toodud rattad oleksid varustatud lukkudega ning sõiduvahenditele tuldaks järele enne parklate igaõhtust sulgemist.
Lennusadama rattaparkla on avatud reedel, 13. juulil kella 14 – 20, laupäeval, 14. juulil kella 11 – 22 ning pühapäeval, 15. juulil kella 11– 19. Noblessneri kvartalis asub rattaparkla jahtklubi terrassil ning on avatud kogu sadamas toimuva kultuuriprogrammi vältel.

Merepäevadel võõrustab väikelaevu ainult Peetri sadam Noblessneri kvartalis (info www.noblessner.com). Vanasadama jahisadamasse ilma Tallinna Sadama loata väikelaevaga siseneda ei saa, oma väikelaevadega ei pääse ka Lennusadamasse. Et Tallinna lahel on merepäevade ajal tavapärasest tihedam liiklus, palutakse laevaomanikel eriti valvas olla.

Kui autoga saabumine on möödapääsmatu, soovitatakse kasutada järgmisi parklaid:
Rotermanni kvartali tasuline parkla
Norde Centrumi tasuline parkla
Admirali maja ees ja kõrval olev tasuline parkla
Tallinna Sadama D-terminali kõrval olev tasuline parkla
Merekeskuse tasuline parkla
Forum Cinemas tasuline parkla
Viru keskuse tasuline parkla
Lennusadama ees olev parkla on tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles