Politseiaias hakkas üks purskkaev tööle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Politseiaia kahest purskkaevust hakkas hiljuti tööle.
Üks Politseiaia kahest purskkaevust hakkas hiljuti tööle. Foto: Uwe Gnadenteich

Üks politseiaia kahest purskkaevust saadi hiljuti tööle, teise remondiks leitakse raha järgmise aasta eelarvest.


Pargiteega paralleelselt kulgev pikk vertikaalsete jugade rida pakub jalutajatele silmailu. Kogu kanali konstruktsiooni tuli muuta, nii et ta on jäigem, sest purskkaevude eest hoolitseva ettevõtte Kadrioru Park juhataja Ain Järve sõnul ei osatud purskkaeve projekteerides ette näha, et vees sulistamine ja möllamine pakub nii paljudele lõbu ja on nii intensiivne ja esialgne lahendus lihtsalt ei arvestanud nii suurte koormustega.

Teise, püramiidi ja värviliste tuledega silma rõõmustanud purskkaevu kohta ütles Järve, et tema teada planeeritakse selle remondiks raha linna järgmise aasta eelarvest, et ta järgmise aasta kevadel täies hiilguses töötaks. «Et torustikud ja muud asjad saaks ära vahetatud. See püramiid tuleb muuta tugevamaks ja kindlamaks, et purskkaevu jugasid ei saaks paigast ära keerata,» lausus Järve.

Ta rääkis, et nüüd on korras ka Kopli kalmistupargi purskkaev, mis tuli mullu sulgeda liiga suurte veekadude tõttu. Uurimisel selgus, et pargile oli valitud uus hooldaja, kes kasutas lumekoristamisel nii rasket tehnikat, et selle raskuse all läksid purskkaevu veega varustavad torud lihtsalt katki.

Pool tööd on tehtud ka Falgi pargi purskkaevu juures. «Vee renni saime korda, nii et vesi seal jookseb. Aga kivi otsast alla tulev juba veel ei funktsioneeri. Kardan, et ega seda vist sel aastal tööle ei saadagi,» ütles Järve.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles