Lasnamäe turg läheb teisele ringile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe turule ehitatakse paviljonid.
Lasnamäe turule ehitatakse paviljonid. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus ning asutus Tallinna Turud püüab Lasnamäe turule uuesti hinge sisse puhuda, esimesel korral ei saanud müügikohast asja ning kauplemine suri seal välja.

Eelmise aasta mais suure pidulikkusega avatud Lasnamäe turg aadressil Punane 48 läks kiiresti hingusele, sest asukoht ei ole kõige parem ning kauplejaid ja ostjaid nappis.

Tallinna linnavalitsus tahab aga turu uuesti käivitada ning uuendustöödega on seal juba alustatud. Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ehitatakse pool välilettidest kinni ning peale selle püstitatakse kaks uut paviljoni, kus saab müüa liha, kala, piima ja muid toidukaupu. Tööde lõpp on kavandatud tänavu oktoobrisse. Selleks ajaks peaks turu ette tulema ka bussipeatus, mis teeb lasnamäelastele turul käimise lihtsamaks ja mugavamaks.

Sarapuu sõnul oli Lasnamäe turg siiani tuultele valla ning see segas kauplemist. Kui aga ehitatkse kaks uut paviljoni, siis need peaksid tuult kinni hoidma ning platsil müümise ja ostmise meeldivamaks muutma.

«Kokkuvõttes tuleb sellest võimas värk,» kinnitas Sarapuu. «Kui me kõik plaanid realiseerime, siis saame ühe korraliku turu juurde. Hiljuti uuendasime ju ka kalaturgu ning tulemus on väga hea. Samamoodi tahame ka Lasnamäel teha.»

Abilinnapea sõnul oli hea mõte asutada asutus Tallinna Turud. See tähendab, et Nõmme turg ei pea enam tegelema Lasnamäe või Mustamäe turuga. Kogu turgude struktuur pealinnas on ühtlustatud ning vajadusel saab kasutada ühtesid ja samu müüjaid ning muid inimesi siin ja seal. Asutuse juhtkond käsitleb kõiki turgusid ühtemoodi.

Lasnamäe turuplatsi suurus on 2000 ruutmeetrit ning selle kõrval jagub parkimiskohti 80 autole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles