Harku järve veetase tõusis öö jooksul üle poole meetri

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku järve rand.
Harku järve rand. Foto: Raigo Pajula

G4Si rannavalvurid avastasid täna hommikul Harku järve rannas kummalise muutuse – ööga oli järve veetase tõusnud rohkem kui poole meetri jagu.


Reede hommikul pisut enne kella üheksat Harku randa tööpostile tulnud rannavalvurid märkasid, et 12 suplusala märkivast poist on kümme vee alla kadunud. Samuti kattis vesi seni päevitajate päralt olnud liivaranda.

Suplusala tähistavate poide ümberpaigutamisel selgitasid vetelpäästjad välja, et veetase on tõusnud 50 kuni 80 sentimeetrit. G4Si rannavalvurid edastasid info kummalisest veetõusust kommunaalametile. Kuigi visuaalselt on vesi puhas ning rannas lehvib roheline lipp, kutsuvad vetelpäästjad rannalisi ettevaatlikkusele.

«Selline järsk veetaseme tõus võiks pakkuda huvi nii loodusuurijatele kui ka tervisekaitseametile, kuni selle põhjuse selgitamiseni tasub Harku rannas veemõnusid nautides ettevaatlikum olla,» ütles G4S Rannavalve juht Henry Seemel.

G4S Rannavalve edastab Eesti suuremate valvatavate supelrandade kohta operatiivset rannainfot oma veebilehel. Tänavu hoolitsevad G4S rannavalvurid suplejate veeohutuse eest 15 üle Eesti asuvas ujumiskohas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles