Kesklinna valitsus küsitleb inimesi välisustele kleebitud paberilehtedega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Südalinna tasulise parkimisaja laiendamist ette valmistav linnavõim on väidetavalt saatnud südalinna elanikele kirjad sellekohase küsimusega, kuid üsna mitmed sealsed elanikud kinnitavad, et pole selliseid kirju saanud.


Kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonna peaspetsialist Raivo Tammus ütles Postimehele, et tema teada peaksid kirjad olema elanikeni jõudnud.

«Väga võimalik, et kirjad pole kõikjale jõudnud või on mingid tehnilised rikked olnud. Kirjad saadeti välja enam-vähem igale südalinna majale ja need pidid jõudma inimeste postkastidesse,» kinnitas Tammus.
Kui palju kirju välja saadeti, ei osanud ta öelda. Igatahes polevat kirjad olnud nimeliselt korteriomanikele adresseeritud, vaid lihtsalt südalinna aadressidele välja saadetud.

Postimehel ei õnnestunud reedel leida kedagi, kes oleks niisuguse kirja saanud, küll aga olid need kleebitud mitme südalinna elamu välisustele. Üks niisugune kiri oli pruuni teibiga kleebitud Kaupmehe 6 elamu välisukse kõrvale. Sama maja kolme korteri elanikud kinnitasid reede pärastlõunal Postimehele, et neil pole küsitlusest aimugi ning et nende korterite aadressil pole kohe kindlasti ühtegi sellist kirja tulnud.

Uksele kleebitud kirja sisu oli neile ebameeldivaks üllatuseks ning kõik kinnitasid kui ühest suust, et soovivad oma kodu ees tasuta parkida, aga mitte linnale selle eest ligi 40 euro suurust obrokit maksta.

Kirjas pakub kesklinna valitsus inimestele võimalust valida halva ja kõige halvema vahel. «Kas Teie kui südalinna elanike arvates oleks südalinnas tasulise parkimise aeg parem esmaspäevast laupäevani kell 07:00-22:00 või hoopis ööpäevaringne?»

Südalinnas elavate inimeste elu aga paraneb ametnike hinnangul mõlema variandiga. «Tasulise parkimisaja laiendamisega südalinna alal väheneb kindlasti parkivate autode osakaal ning paranevad elanike parkimisvõimalused. Lisaks on kohalikul elanikul võimalus taotleda väga soodsatel tingimustel linnatänavatel parkimise maksusoodustust hinnaga 38,35 eurot aastas.»

Niinimetatud küsitluse leht oli kleebitud veel ühe Kaupmehe tänava maja ja ühe Kentmanni tänava maja välisuksele. Samuti ühele Kappeli tänava majauksele. Sealgi kinnitas üks majaelanik, et talle pole keegi sellist kirja saatnud. Ka üks Maakri tänaval elav inimene ei suutnud oma korrespondentsi hulgast niisugust kirja leida ning linnavalitsuse plaanist kuulis ta alles Postimehelt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles