Hansabuss kaebab Tallinna transpordiameti kohtusse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

AS Hansabuss läheb Tallinna transpordiameti vastu halduskohtusse, kuna see keelas üleöö Tallinn City Tour turismibussidel peatumise liiniloaga ettenähtud Viru väljaku peatuses.

Tallinna transpordiametilt turismibusside vedajale ASile Hansabuss antud ja hiljuti kolmeks aastaks pikendatud liiniloa kohaselt ei ole bussidel ka õigust kusagil mujal peatuda.

Peatumist keelava liiklusmärgi paigaldamisest Tallinna transpordiamet Hansabussi ei teavitanud ega põhjendanud oma käiku, selgitas Hansabuss. Ettevõte kavatseb linnavalitsuse tegevuse nüüd vaidlustada halduskohtus. Lahenduse selgumiseni peatuvad City Touri bussid Mere puiesteel.

«Oleme väga üllatunud sellise tegevuse üle, mis tehti meie selja taga ning põhjendamatult,» sõnas AS Hansabuss juhatuse esimees Neeme Tammis.

«10. juulil saime Tallinna transpordiametilt kirja, milles meil paluti esitada taotlus liiniloa muutmiseks, kuna Viru väljak bussipeatuses turiste teenindavad City Touri bussid pidavat põhjustama liiklusohtlikke olukordi, seda nii reguleerimata ülekäigurajal olevatele jalakäijatele kui ka manööverdavatele sõidukitele – see on täiesti vale,» ütles Tammis. «Tallinna linna viimaste kuude liiklusmuudatused ei tekita mitte ainult palju segadust, vaid ka kahjustavad paljude ettevõtjate ärihuve.»

Hansabuss on palunud Tallinna transpordiametil edastada liikluskorralduse muudatuse aluseks olevad uuringud ja ekspertarvamused, ametiasutuste kooskõlastused ning töögruppide koosolekute protokollid.

«Mis tahes küsitud teavet ega dokumente pole transpordiamet aga edastanud, teabenõudele pole isegi vastatud,» ütles Tammis.

Tammise sõnul pole viimase seitsme aasta jooksul olnud Tallinn City Touri peatumiskohas ühtegi probleemi liikluse häirimise, avariide või klientide teenindamisega. «Selle keelumärgiga anti meile mõista, et turismindus pole Tallinnas prioriteet,» märkis Tammis, kelle sõnul on Tallinn City Tour olnud viimased kuus aastat Tallinna turismiatraktsioon number 1.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles