Keila haigla hoone seisab tühjana, uksed isegi lahti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Raigo Pajula

Põhje-Eesti regionaalhaigla (PERH) müüs 16. mail 2011 Keila haigla sihtasutusele PJV Hooldusravi, kes ei tunne aga oma vara vastu erilist huvi, sest hiiglaslik haiglahoone seisab peaaegu tühjana ning lahtiste uste kaudu võib iga möödakäija hoonesse siseneda.

Ajaleht Den za Dnjom kirjutas, et üks Keila kandi mees oli rannas õnnetult kukkunud ning järgmisel päeval rinnus valu tundes otsustas kiirabi poole pöörduda. Infot hankides sai ta teada, et Keila haiglas on vältimatu abi tõesti olemas ning sealne dispetšer ütles, et tuleb sõita Pargi tänav 30 asuva maja juurde, kus kiirabi patsienti ootab.

Kohale jõudes pani meest ja tema naist imestama, et tohutu suur maja on kuidagi tühi, üheski aknas polnud tuld näha ning inimesi samuti ei liikunud. Lähedalolevas pargis lapsega jalutanud isa ütles, et tegemist on tõesti haiglaga. Ümber maja käies leidis rinnus valu tundev mees lõpuks siiski peasissekäigu üles. Klaasuksed olid lahti, kuid sisse astudes ei olnud ühtegi hingelist näha. Ka suures vestibüülis polnud kedagi. Seinal osutas silt röntgenikabineti poole, mille uks oli aga tabalukuga kinni, küll võis näha silti, et röntgen on jälle avatud 3. oktoobrist 2011.

Peauksest väljudes sõitis kannatanu teisele poole suurt maja ning märkaski, et seal seisab kiirabiauto. Sõiduk oli pargitud pisikese ukse juurde. Õde vaatas mehe sealsamas küll üle, aga soovitas siiski sõita Tallinna traumapunkti, kus on võimalik teha röntgenipilt. Keila haiglas niisugust võimalust ei olevat.

Keila umbes 10 000 elanikku pidavat juba teadma, et kohaliku kiirabi peale loota ei saa – tuleb kohe Tallinnasse sõita. Samamoodi talitavad ka lähedal asuva Paldiski elanikud. Niisugune on olukord meditsiiniga Keila kandis.

PERHi avalike suhete juht Inga Lill ütles ajalehele Den za Dnjom, et 2011. aasta 16. mail müüs PERH Keila haigla enampakkumisel sihtasutusele PJV Hooldusravi, kes pidi 2013. aastaks looma hoones ravi-rehabilitatsiooni- ja hoolduskeskuse. Investeeringu suurus on 8,4 miljonit eurot , millest 4,5 miljonit pidi välja käima uus omanik ning ülejäänud raha pidi tulema Euroopa Liidu regionaalfondist.

Ajaleht küsis Keila haigla hoone renoveerimise kohta otse sihtasutuselt PJV Hooldusravi, kuid mingit vastust ei saadud, kuigi sekretär vastas, et küsimused on kätte saadud ning neile ka vastatakse. Telefoni ka enam ei võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles