Tallinnas levinud masuudihais pärines Muuga sadamast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam
Muuga sadam Foto: Toomas Huik

Eile päeval ja täna hommikul levis Tallinnas ebameeldiv lõhn, mille kohta tegid inimesed mitmeid kaebusi, keskkonnainspektsiooni hinnangul võisid haisuleviku põhjustada tööd Muuga sadamas.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuule sõnul said nad nii eile kui ka täna mitmeid kaebusi Tallinnas leviva ebameeldiva lõhna kohta.

«Esimesed kaebused tulid Pirita elanikelt, siis Peterburi teelt, hiljem Muuga, Iru ja Randvere elanikelt. Ebameeldivat lõhna kirjeldati erinevalt - kes ütles olevat gaasihaisu, kes toornafta, masuudi, bensiini või lihtsalt kütusehaisu,» rääkis Tuul.

Inspektsiooni töötajad võtsid ühendust gaasi avariidispetšeriga, kes kinnitas, et kõik rõhud on paigas ning gaasiavariiga tegemist pole.

Kuna tuulesuunda arvesse võttes kandus lõhn Muuga sadama poolt, siis kontrollisid inspektorid Muuga1 ja Muuga 2 seirejaama andmeid.

«Need andmed piirnormide ületamist ei näidanud, ka mitte väävelvesiniku osas. Inimese nina on aga tundlikum, see tähendab, et lõhnalävi oli siiski ületatud,» selgitas Tuul. Normi piiresse jäävad näidud tähendavad ka seda, et inimeste tervisele ohtu pole, ainsaks ebameeldivus ongi hais.

Inspektsioon saatis haisu põhjuste selgitamiseks Muuga sadamale ja kõigile seal tegutsevatele terminalidele päringu, et teada saada, mis tööd sel ajal toimusid, mida laaditi ja kas esines mingeid kõrvalekaldeid tavapärasest tegevusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles