Randpere: Tallinna rahvaküsitlus on propaganda iseendale

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Liis Treimann.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Valdo Randpere peab Tallinna linnavalitsuse plaanitavat rahvaküsitlust Mustpeade maja tagastamise kohta puhtakujuliseks populismiks.

«Tallinna linnal on alati õnnestunud teha rahvaküsitlusi teemadel, kus vastus on ette teada või on selline populistlik küsimuse asetus, samal ajal jäävad küsimata need asjad, mis tegelikult linna seisukohalt olulised oleksid,» ütles Randpere ERR-i uudisteportaalile.

Küsimusele, kas küsitluse tulemus ka valitsuse otsusele mingit mõju omada võiks, vastas Randpere, et valitsuse otsuse taga on sügav juriidiline analüüs. «Ega keegi ei tee valitsuses otsuseid selleks, et kuidagi Eestile või Tallinnale kahjulikku otsust teha,» märkis Randpere.

«Ma ei usu, et Tallinna linn päris kätt südamele pannes võib rahvale lubada, et tulge, avaldage arvamust ja me viime teie seisukoha ellu. /.../ Tegelik mõte on ju samasse auku nagu need rahvaküsitlused siiani olnud on - teha propagandat iseendale,» arvas Randpere.

Tallinna linnavalitsus otsustas kolmapäeval esitada linnavolikogule otsuse eelnõu, mille järgi tahetakse välja selgitada avalikku arvamust Mustpeade maja Tallinna linna omandis oleva avaliku kultuuriobjektina säilitamise küsimuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles