Haridusamet loeb Metlevi juhtumi lõppenuks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev
Sergei Metlev Foto: Reporter.ee

Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul loeb amet Mustamäe reaalgümnaasiumis aset leidnud intsidendi lõppenuks, sest direktor on õpilase ees vabandanud ning edasine tähelepanu tuleks konflikti lahenemisele ainult kahjuks.


«Ma arvan, et selle juhtumi võiks lõpetada juba ainuüksi sellest lähtuvalt, et tegemist on alaealise lapsega ja mida rohkem me teda meedias üht- või teistpidi käsitleme, seda suuremat mõju see tema edasisele tegevusele avaldab,» ütles Pajula täna ajakirjanikele.

Ta lisas, et tema meelest on kurb vaadata, kuidas erinevad poliitikud püüavad seda teemat enda huvides kuumana hoida. Küsimusele Venemaa suursaadikule takka kiitnud ja õpilast represseerinud kooli huvijuhi karistamise kohta ütles Pajula, et igal inimesel on sõnavabadus ning kui kaitstakse õpilase sõnavabadust ja demokraatlikke õigusi, siis tuleks kaitsta ka õpetaja omi.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ütles täna hommikul Postimees.ee'le, et tema arvates tuleks kooli huvijuht vallandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles