Lugeja küsib: miks näeb vanalinna avalik veekraan nii jube välja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joogiveekraan Tallinna vanalinnas Harju tänaval.
Joogiveekraan Tallinna vanalinnas Harju tänaval. Foto: Postimees.ee lugeja

Postimees.ee lugeja soovis teada, miks näeb vanalinna, kirjanike maja ette paigaldatud avalik joogivee kraan nii kole välja ning on äärmiselt raskesti kasutatav.


Tallinna Vee joogiveekampaania osaks olev joogiveekraan on keset kõnniteed oleva toru küljes. Toru omakorda ulatub välja metall-luugist, millesse on tehtud rohmakas ja kole neljakandiline ava. Peale selle pritsib kraanist vett laiali ning sealt on üsna raske ilma ennast märjaks tegemata vett kätte saada.

Tallinna Vee kommunikatsioonijuhi Mariliis Mia Topi sõnul on ettevõte probleemist teadlik. «Olen täiesti päri – praegune lahendus ei ole parim. Harju tänava nurgal oleva kraani küljes peaks tegelikult veel üks toru olema, aga see kipub sealt alailma jalutama minema. Mõtleme kevadeks midagi uut välja, vastu talve pole vast enam mõtet. Kindlasti tasuta kraanivee võtmise võimalus pealinna jääb,» lubas Topp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles