TV3: keskerakondlased kaaperdasid Kalaranna planeeringu läbisurumiseks Kopli seltsi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalaranna planeering.
Kalaranna planeering. Foto: Kaader TV3 videost

Tallinnas tegutsev Telliskivi selts süüdistab Kalaranna planeeringu aruteludel endale vastanduvat Kopli seltsi selles, et seal on võimu võtnud planeeringu läbisurumist toetavad keskerakondlased.

Vaidlused Tallinnas asuva Kalaranna planeeringu üle on kestnud peaaegu kümme aastat, mille jooksul on tekkinud vastandlikud leerid.

Planeeringu vastast protestiaktsiooni eestvedavad Telliskivi seltsi liikmed rõhutavad, et alates tänavu kevadest on Kopli seltsi neljast juhatuse liikmest kolm keskerakondlased, seltsi juhib aga Tallinna linnaplaneerimisameti juhataja asetäitja, keskerakondlane Tiia-Liis Jürgenson.

Kalaranna planeeringu vastu olev Telliskivi selts näeb Kopli seltsi kevadises verevahetuses selget poliitilist manöövrit, et tõugata 10 aastat vaidluse all olnud planeeringut kiiremini teostamiseni.

Jürgenson väidab aga, et on samasugune linnakodanik nagu teised ja soovib oma koduümbrusele parimat. Mingit poliitilist kallutatust Kopli seltsi tegevuses tema sõnul pole.

Tänasel avalikul arutelul selgus, et kuigi mingil määral on linn Telliskivi seltsi ettepanekuid arvestanud, on põhilised tüliõunad samaks jäänud. Telliskivi seltsi liige Liisa Pakosta (IRL) tõi välja, et uuenenud Kopli selts on teinud kummalisi samme.

«Lugeda keskerakondlaste massilisi lihtsalt toetusavaldusi selle planeeringu menetlusdokumentides - see on lihtsalt seadusega vastuolus,» rääkis Pakosta. «Planeerimisseadus näeb ette korra, kuidas inimesed saavad esitada planeeringule ettepanekuid ja vastuväiteid. See, et ma lihtsalt kirjutan, et mulle see õudselt meeldib, mida Tallinna linnavõim teeb, see ei ole ei ettepanek ega ka vastuväide.»

Jürgensoni arvates ajab Telliskivi selts aga lihtsalt kiusu, kogudes inimestelt Kalaranna planeeringu vastu allkirju ja tehes seejuures neile puudulikku selgitustööd.

Kopli selts avaldab omapoolse nägemuse Kalaranna planeeringust homme, kui arutelul osaleb ka Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles