Tallinna vanalinn muutub laupäeval autovabaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinn muudetakse laupäeval autovabaks.
Vanalinn muudetakse laupäeval autovabaks. Foto: Peeter Langovits

Linnavalitsuse korraldusega kehtestatakse autovabal päeval, 22. septembril kella 10-18 ajutine sissesõidukeeld Tallinna vanalinna.


Sissesõidu keeld on laupäeval kella 10-18 Nunne tänaval alates Väike-Kloostri tänava ristmikust, Suurtüki tänaval enne Laboratooriumi tänava ristmikku, Olevimäe tänaval alates Uue tänava ristmikust, Suur-Karja tänaval enne Müürivahe tänava ja Vana-Posti tänava ristmikku ja Pikal tänaval alates Rannamäe tee ristmikust, teatas Raepress.

Autovabal päeval saavad vanalinna sõita vanalinna elanikud, taksod ja vanalinnas asuvaid asutusi teenindavate sõidukid.

Vanalinn on liikluse piiranguks valitud seetõttu, et tegemist on hõredama liikluse ja miljööväärtusliku linnaosaga, mille piires on hõlbus liigelda ka jalgsi või jalgrattaga, vanalinnas ei asu transiitliiklusele olulisi tänavaid, mistõttu selle osa liikluse piiramine ei avalda linnaliiklusele tervikuna olulist mõju.

Autovaba päeva ja mobiilsusnädala eesmärk on tõsta liiklemisalast teadlikkust, luua valglinnastumisele vastu astudes linnades meeldiv ja ohutu keskkond säästvaks liikumiseks ning vähendada tänavatel liikumise riske, eelkõige just lapsi ja noori silmas pidades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles